Gedachte spinsels….

Lieve Lezer,

De meeste weten dat ik verhuisd ben naar mijn lieve droomhuis in Delft. Hoe ben ik daar gekomen? 

Laat je inspireren☆

Maison 69

Op 1 juni 2007 ging ik op kamers in Delft. Ik deed toen de opleiding onderwijsassistente op het MBO.  Als ik terug denk aan de eerste ontmoeting op het Achterom 69 (Maison 69) dan moet ik nog lachen. Daar stond ik dan met het zweet op mijn rug en bang om weer afgewezen te worden. Ik mocht samen met een knappe Russische jongen de instemming lopen.

Ik was onzeker na het voorstel rondje. De leuke knappe Russische jongen deed TU en was zelfverzekerd en zat in zijn tweede jaar van zijn studie. Toch had ik mijn moed bij elkaar geraapt en mijn charmeoffensief ingezet. Ik vertelde dat ik in mijn laatste jaar onderwijsassistent zat en ik graag op kamers wilden wonen, omdat het mij gezellig leek. Ik vertelde uiteraard wat mijn passies waren; hockey, hockey en uuh hockey.
Na een lang gesprek en rondleiding was ik op mijn fietsje gestapt richting huis.

Blijkbaar was ik zo moe geweest van de instemming dat ik gelijk in slaap was gevallen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd kon ik mij een vaag telefoongesprek herinneren met een van de bewoners. Het bleek dat de desbetreffende huisgenoot mij had gebeld om 00.00 uur en had aangegeven dat ik welkom was. Mijn eerste echte woning!!! Trots als een pauw heb ik gelijk een pot mega roze verf gekocht!!

Ik ben dankbaar voor de bewoners toen der tijd die mij de kans hebben gegeven. Ik was toen een vreemde eend in de vijver tussen al die TU studenten. Wat hebben wij een toffe tijd gehad: Bart, Nina, Lynn, Vinnie, Tom en Kas!

Trompetstraat

 

Opgeven moment ben je het zat in een studentenhuis. Bier op de eettafel in de ochtend wanneer je een kom met muesli naar binnen aan het werken bent om 7.00 uur voordat je naar je stage gaat. Nog gaar van het moment waarop je om 4.00 wakker wordt, omdat iemand aan het telefoonbowlen is! (ter inf. je zet een aantal biertjes op tafel neer. Je schuift je mobiel zo hard ertegen aan dat ze biertjes omvallen)

Via mijn netwerk kwam ik bij een studio in de Trompetstraat. Wat een feest midden in het centrum op 500 meter van Kobus Kuch waar ik toen ook werkte. De studio was wel 25m2 met een keuken, slaapkamer, woonkamer en douche/ WC in een. ( Een voordeel van de WC was dat je gelijk je voeten kon wassen wanneer je op de WC zat)

Tip: Ik was al sinds mijn 18de ingeschreven bij Woonnet haaglanden. Deze tip kwam van mijn lieve zussen! Dus hup reageren op de sociale huurwoningen in Delft! Nogmaals bedankt lieve zussen. Dat was de beste tip ever!!

Poostraat

Van een studio midden in het centrum naar samenwonen in de pootstraat.  Een sociale huurwoning waarbij het stof nog aan het plafond geplakt zat,  het doucheputje nog smerig was van de haren van de vorige bewoner die we desondanks niet goed schoon kregen. Ondanks dat hebben we er een gezellige plek van gemaakt.

Wat ik geleerd heb van de verschillende woningen is dat je een fijne plek kan maken van de hoeveelheid vierkante meters, ook al ben je beide student en moet je het doen  met DUO en je bijbaantje als appeltaartenmaakster.

De kringloopwinkel, marktplaats, ouders , vrienden, familieleden en marktplaats  zijn een MUSTHAVE voor ‘ antiek’ en ‘ vintage’ spulletjes.  Met heel veel liefde bedank ik hierbij de mensen waarvan ik een gratis fornuis, koelkast, bank, borden, pannen heb gekregen. Ik ben mij bewust dat het niet vanzelf sprekend is!

Oké even terug naar de Pootstraat. Wat hebben we veel beleeft!!
☆ diplomering docent pedagogiek ☆ diplomering technische bedrijfskundige Illy hockey dames 5 ☆ hockey dames 4 ☆ verjaardagen nieuwe baan Gerrit ☆ vaste baan docent ☆ vastcontract Gerrit ☆ scheldende buren ☆ vechten voor de deur ☆ autorijbewijs halen ☆ feestjes ☆ bank 1 ☆ bank 2 ☆ eigen gemaakte spullen ☆ bijnini bedacht ☆ poging tot haken gedaan ☆ blog aangemaakt 

Funda 

Proost een vaste baan als docent op een ROC!  Dat was het startsein van het zoeken naar een koophuis.  

Iets wat onwennig scrolde ik op Funda. Ik vond het lastig om te wennen aan het idee dat ik een huis ging kopen. Kan dit? Is dit slim? Moet ik dan trouwen? Hoe zit dat met hypotheken?  Door al deze gedachtespinsels raakte ik lichtelijk in paniek. Gelukkig heb ik een lieve vriend die optimistische is en de beren voor mij weghaalt.  Zo kwam hij met het idee om de open huizen dag te gaan bezoeken. Ik stemde hiermee in met de gedachte dat we ‘alleen’ even gingen kijken…..

Hup op de scooter naar Overschie en Delft met een notitieblokje in mijn achterzak voor de voor- en nadelen op te schrijven per huis. (Dit was een tip) 

Na een aantal huizen te hebben bezocht was ik moe en overprikkeld van alle badkamers, WC voor- en nadelen en de gedachtespinsels erover.
We reden het Westenkwartier binnen en Gerrit had een brainwave.  ‘ Nien zullen we toch even kijken naar dat witte, schattige huisje?’ . Ik was te moe om nee te zeggen dus hup gas erop.

17884007_10155188748963537_228500522973261881_n
12 april 2017

Toen ik voor het eerste door de straat liep kwam er een rust in mezelf naar boven. Ik voelde mij prettig en kreeg een positieve vibe over mij heen. De moeheid was verdwenen en er kwam een nieuwsgierigheid naar boven.  We werden hartelijk ontvangen door een lief jong stel. Het huis was leuk gestyled en kwam verzorgd en positief op mij over. Naarmate we er waren voelde ik mij steeds meer op mijn gemak. Ik wiste de meubels van de bewoners en plaatste mijn eigen meubels erin. Ineens klopte het plaatje toen we op de bovenste kamer kwamen. Ik had alle kamers al ingericht in mijn hoofd, maar er waren toch wat nadelen: geen schuur, kleine woonkamer, smalle keuken.

Nu weten jullie al de uitkomst. We wonen in dat kleine, lieve, schattige, witte, lichte, stijlvolle, sfeervolle, positieve, creatieve huis! Wij hebben onze mini Delftse droomhuis gevonden. Weg met die schuur en kleine woonkamer, maar HOERA voor de vibe en sfeervolle kamers. Wat maakt die ene schuur / kleine vierkante meters uit. Wij maken er wel wat van!!

Laat af en toe je hart spreken bij gedachtespinsels. Soms is het juist goed om je hart te volgen dan al die gedachtespinsels.  Er zijn helaas altijd wel beren op het pad. Wie zich alleen met de de beren bezig houdt komt niet ver!!! Hup Hup weg met die beren, maak plaats voor kansen, geluk, positiviteit en creativiteit.

Liefs,

Miss Bijnini 

P.s Wil je een kijkje nemen in mijn huis:  In De Buurt Delft 

P.s  Wil je een kijkje nemen voor mijn leukste plekjes in Delft 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *