Lichtjesavond deel 2 december 2017

December is de leukste maand van het jaar. Ik neem je mee in mijn decemberplanning. 

IMG_20171202_115728_838

Het begon dit jaar vroeg met het trekken van de Sinterklaas lootjes. Na een uur wist mijn vriend al wie ik had. Herkenbaar?
Als de gedichten zijn voorgedragen gaan we ouderwets gourmetten. Hoe vieren jullie het?

 

Een weekje later begint Lichtjesavond. Wanneer ik de stad in slenter komt het kerstgevoel naar boven. Door de versiering, muziek en mensen krijg ik nog meer zin in Kerst. Dit jaar heeft mijn vriend geruild, zodat hij erbij kan zijn!  Ik kijk er nu al naar uit!  Door het bloggen kom ik al goed in de sfeer.  Zijn jullie al in de kerstsfeer? Wij hebben vandaag de kerstboom gehaald. Heerlijk, zoveel mogelijk versiering erin hangen.

IMG_20171202_154237_255

Drie dagen later word ik dertig. Hup, de slingers en de ballon ophangen. De kerstboom in de hoek maakt het helemaal af.  Wie is er ook tussen Sint en Kerst jarig? Ik vind het altijd een feest. Nog meer cadeautjes.

Naast bloggen ben ik docent op een ROC. De laatste week voor de vakantie is voor iedereen herkenbaar. Het is trekken aan een dood, moe en ongemotiveerd paard. Warme choco en af te toe een koekje doet de mens goed.

Vrijdag 22 december, de laatste dag voor de vakantie is een dag dat mijn hersenen op volle toeren werken.  Herkenbaar?  De volgende gedachtes gaan door mijn hoofd: boodschappen, cadeautjes, outfit, opruimen thuis, gedicht maken, kerstontbijt werk, blog schrijven, lessen voorbereiden. Gelukkig heb ik de kerstkaarten geschrapt.

Finally, Kerstvakantie. Twee avonden eten met familie, Berlijn en haken. Hoe is jullie Kerst planning? Dit jaar is het een bijzondere Kerst. Na 16 jaar gaan wij weer als gezin vieren. Echt een cadeautje.

Een paar dagen later met een volle buik vlieg ik naar Berlijn. Waar ik terugblik op het jaar en wat er komen gaat.  Hebben jullie al goede voornemens?

Conclusie: een volle agenda in december. Ik geniet van alle mensen om mij heen en de feestjes. Jullie ook?

Alle bewoners wens ik een fijne december waarin je samen bent met de mensen van wie je houdt. Het gaat om het bij elkaar zijn en de gezelligheid. Dat is ook de gedachte van Lichtjesavond.

Is Kerst niet jouw feest. Kom toch naar Lichtjesavond, want het is voor iedereen.

Liefs,

Miss Bijnini

IMG_20171128_213634_664

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *