Schakelen? Dat doe je toch alleen in de auto?

15ec6be0276823d3d38b40303165ad7f

Afgelopen week heb ik gemerkt wanneer je altijd in de vijfde versnelling door blijft gaan je lichaam opgeven moment stop zegt.
Hoe komt dat? En wat doe ik allemaal op een dag?


Toen ik ging nadenken over mijn eigen gedrag kwam ik erachter dat ik veel schakelde per dag. Ik had geen vijf versnellingen waartussen ik schakelde, maar 20. Mijn schakels waren mensen, elektronische apparaten (laptop/telefoon) en apps.

Ik zal jullie meenemen in mijn ochtendroutine. Mijn wekker gaat meestal om 7.15. Ik pak mijn telefoon en open Instagram. Daarna komt Olivier (kat) even gedag zeggen en ik speel nog even met Illy (kat). Ik geef de katten eten en ik maak mijn ontbijt klaar. Terwijl ik mijn worteltjes inpak en mijn brood smeer trek ik mijn kleding aan.

Op mijn vintage doorgezakte bank drink ik mijn thee op en eet ik nog een appeltje. Je zou denken dat dat een rustmomentje is. Mijn ogen gaan naar het lampje op mijn telefoon en dit keer is het een e-mailtje van mijn zus. Daarna open ik nog even de NOS app, Facebook en nogmaals Instagram. Omdat ik niks vind open ik YouTube en kijk ik een vlogje.

Wanneer ik mijn ontbijt op heb pak ik mijn spullen en haal ik de scooter uit de berging. Ik stap niet gelijk op mijn scooter, want ik wil muziek luisteren tijdens het rijden. Wanneer ik mijn telefoon open zie ik dat een collega heeft gemaild. Ik ben nieuwsgierig dus lees nog snel de mail door voordat ik weg rijd.

Op school zet ik mijn laptop aan en haal ondertussen thee. Met mijn theekopje in mijn hand verzamel ik de documenten die ik nodig heb. Ondertussen heb ik nog een praatje met een collega over het weekend. En voordat ik de les in ga beantwoord ik nog mijn groepsapp van de hockey en like ik nog even een foto op Instagram.

Herkenbaar? Of niet?

Ik hoop jullie te inspireren om bewust af en toe niet te schakelen. Sta stil bij wat je doet. Kijk om je heen in de trein en naar het landschap. Droom even weg achter het raam in de zon. Of kijk samen een film zonder een trillende telefoon.

Ga jij de uitdaging aan?

Liefs Bijnini☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *