Mijn 1ste jaar als mama van Mingus

Op het geboortekaartje van Mingus stond het volgende:

Met zijn drie├źn is het veel leuker!
Met veel liefde zullen wij voor je zorgen
Wij zullen je steunen bij je dromen
De wereld laten ontdekken op jouw manier.

Het afgelopen jaar hebben Gerrit en ik de wereld ontdekt op Mingus zijn manier. Met zijn drietjes waren we zoekende om een nieuw leefritme aan te nemen. Van voeding tot aan slaapritme. Als beginnende ouder ben je zoekende. Je leefritme is totale chaos. Letterlijk zag je dat aan ons huis. Gelukkig hebben we een steeds fijnere routine. Mijn moedergevoel kan ik steeds meer voelen. Het gevoel draagt bij aan mijn zelfverzekerdheid als moeder. Het is fijn dat we ons netwerk kunnen gebruiken als klankbord voor adviezen.

Dit jaar heeft in teken gestaan van zwangerschap en Mingus. Met het gevolg dat jezelf aan de zijlijn staat. Mentaal was ik mezelf echt even kwijt. Het effect was dat ik zoekende was op werkgebied, moeder zijnde, relatie en ook nog eens een sociaal leven wil bijhouden.

Sinds deze week kan ik zeggen dat ik echt ruimte heb voor mezelf. Negen maanden op negen maanden af! Het is zo waar…
Voorheen racete ik de hele dag door. Alles wilde ik ‘perfect hebben’. Nu neem ik de rust in een dag en heb ik vertrouwen op hoe de dag verloopt. Ik geniet enorm van de kleine Mingus. Het is zo’n pretletter die oor heeft voor muziek.

Na de bevalling heeft mijn lijf een flinke optater gekregen. Met het gevolg dat ik met rugpijn en scheve bekken heb doorgelopen. Sinds kort zit ik bij een manueel therapeut, wat goed voor mijn lijf werkt. Helaas is dit ook confronterend. Voorheen deed ik gemakkelijk een squat. Nu ziet squatten eruit alsof ik nog nooit hebt gesport. In mijn enthousiasme wilde ik volledig focussen op Personal Body plan. Helaas is dit voor langere termijn.

In mijn omgeving merk ik dat veel mensen niet openlijk durven te spreken over de nasleep van een bevalling. Al gauw gaat het alleen over je kindje. Je wuift het weg en je neemt het maar voor lief.

Mama’s zorg voor je lijf en je mentale gesteldheid. Ga zeker ook lekker koffietjes drinken op het terras maar denk ook aan je fysieke gesteldheid. Neem je klachten niet voor lief.

Hoe was jullie 1ste jaar met een kindje? Ik ben nieuwsgierig!

Liefs Miss Bijnini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *