Alleen op vakantie
Blogs Persoonlijk

Als moeder alleen op vakantie

Alleen op vakantie

Als moeder alleen op vakantie.Β Als ik de verhalen van mijn moeder hoor dan was het moederschap vroeger anders. Uiteraard waren er ook opvoedingszaken die hetzelfde zijn gebleven. Zoals zindelijkheidsproblemen, een niet slapend kind etc. Maar je had geen sociale media waardoor je overal en nergens bereikbaar bent voor werk, vriendinnen etc. Koffie hier en daar was er af en toe bij op zaterdag.Β  Vroeger was een werkende moeder al zeldzaam laat staan dat je je kind achterlaat bij je man om in je uppie op vakantie te gaan. Dat kan natuurlijk niet! Tuurlijk kan dat wel. Als moeder alleen op vakantie kan je juist enorme energie boost geven wat betreft het moederschap.Β  Althans dat denk ik.Β  Al huilt mijn moeder hart wel als ik aan het afscheid moet denken.

Vannacht vertelde Mingus nog dat ik niet naar het paardrijden moest gaan. Ik zei: ‘Ik kan een foto uitprinten dan kan je die in je bed leggen van ons samen’. Nee mama, zei hij in tranen , dat is niet echt! Tranen vloeide over mijn wangen. Doe ik hier wel goed aan?

Waarom zou je alleen op vakantie gaan?

In eerste instantie had ik nooit gedacht dat ik als moeder alleen op vakantie durfde te gaan. Mijn zussen kunnen vast nog herinneren dat ik een hekel had aan treinreizen toen we nog geen wifi hadden op de mobiele telefoon. Ik printen de reis uit, was 20 minuten van te voren aanwezig en nog was ik bang dat het mis ging! Toch ga ik over twee weken alleen op reis. Niet alleen als Nienke maar ook als moeder en partner. Deze rollen neem je mee.Β 

Voordat ik de reis naar IJsland boekte had ik allerlei gedachtes. Kan ik wel Mingus achterlaten? Is dat niet raar? Doen andere moeders dat ook? Gaat hij mij niet heel erg missen? Ga ik hem niet heel erg missen? Is dat niet lullig voor mijn partner?Β 

Uiteindelijk stelde ik aan mezelf de vraag. Wil ik dit? Krijg ik hier energie van? Het antwoord was een dikke JA! Na overleg met Gerrit heb ik gelijk geboekt. Niet teveel nadenken maar je hart volgen. Tijdens het sturen van de mail kreeg ik energie voor tien.Β 

Alleen op vakantie

Ook moeders kunnen alleen op reis

Ook moeders kunnen alleen op reis. Je hebt een verantwoordelijkheid en die pak je door zaken te regelen voor het thuisfront. Ook doe je dat door juist te boeken. Kortom je zorgt goed voor jezelf. Als je lekker in je fel zit kan je ook voor je kind beter zorgen.Β 

Kiezen voor jezelf is niet fout ook al denken we dat snel als moeders. Juist als je iets doet wat je energie geeft kan je sterker maken als persoon maar ook als moeder. Je leert je kleine spruit ook dat je je eigen dingen hebt. Dat je daarvoor mag staan. Volg je hart en ga je passie en dromen achterna. Als je positiviteit overbrengt op het gezin en in verbindding blijft met je gezin is er niks mis meeΒ  om alleen op vakantie te gaan.Β 

Tips voor het thuisfront

Het klinkt allemaal super mooi en idyllisch. Het afscheid nemen van Mingus en Gerrit wordt misschien wel lastig. Het gevoel dat je ver weg zit van je gezin doet soms letterlijk pijn in mijn lijf als ik eraan denk. De tranen komen dan gemakkelijk op en misschien zullen er ook op het afscheidsmoment tranen vloeien. Maar dat mag er ook zijn.Β 

Tijd voor een jong kind is iets lastigs. Wat voor ons vanzelfsprekend is voor hen nog niet te overzien. Zeker voor het jonge kind. Om het voor hem zo duidelijk mogelijk te maken heb ik het volgende bedacht.

Voor elke dag een envelop met een kaartje. Passend bij de dag die hem staat te wachten. Je kunt dit uiteraard met je partner of oppas afstemmen. Niet voor iedere dag een kado! Het gaat om een klein gebaar.Β 

Daarnaast een mooie aftelkalender waarop hij de dagen letterlijk voorbij ziet gaan. Dit helpt om duidelijkheid te scheppen. Het kan bij sommige kinderen ook averechts werken. Kijk uiteraard wat werkt voor jou gezin!Β 

Nog meer leuke aftelkalenders?Β Of je maakt er zelf eentje!

Mijn ervaring tot nu toe

Tot nu toe gaat de voorbereiding goed. Nog steeds kijk ik enorm uit naar de reis. Het afscheid nemen van Mingus gaat steeds dichterbij komen en dat voelt pittig. Daarnaast vind ik het ook reuze spannend allemaal, maar heb ik er vertrouwen in. Als jeΒ  angsten kan doorbreken krijg je vleugels! (Gabber) Hoe het allemaal gaat lopen weet ik niet. Dat kan ik alleen weten na de reis. Bovenstaande helpt mij om gemakkelijker mijn gezin voor een weekje achter te laten. Als moeder alleen op vakantie denk ik dat het een leuke en avontuurlijke ervaring gaat worden. Die ervaring neem ik weer mee als moeder en als persoon. Conclusie als moeder alleen op vakantie dames HET KAN ECHT!

Moeder alleen op reis

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *