Bestemming onbekend

Samen met mijn zussen en mijn moeder gingen wij regelmatig shoppen in een ander stad. Dit keer was het de beurt aan Amsterdam. Aan de hand van mijn moeder liep ik de straten door tussen de horde mensen. Mijn kleine puppy ogen hadden nog nooit zoveel verschillende mensen gezien die op straat liepen. Toen we een drukke winkelstraat in liepen kwam een man ons tegemoet met paars haar en alleen een leren string aan.

Waarom je dit moet weten?

Mijn moeder gaf op dat moment geen kick of blik van afkeur. Ik ben haar zeer dankbaar voor dat moment.

Ik heb daarvan geleerd om de mens te zien achter hun kleding, naam, taal en cultuur. Rood, Oranje, Paars haar het maakt niet uit. Kijk naar iemands persoonlijkheden en naar zijn kwaliteiten en karakter.

In mijn werk als docent probeer ik de persoon te zien achter de dreadlocks, paarse haren, piercings, leren laarzen etc.

Mensen krijgen tegenwoordig een stempeltje met ADD, ADHD of Skater, Kakker etc. Wanneer iemand een stempeltje krijgt gaat hij/zij zich daar ook naar gedragen. Kijk wie Lina, Pien en Youssef voor personen zijn.

Sta open voor de persoon achter de taal en het uiterlijk en je zult versteld staan wat een kwaliteiten en persoonlijkheden er achterΒ zitten.

Durf te kijken naar het onbekende……

Liefs bijniniβ˜†

Published by

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™²

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *