Afvinken

Als mama in spe heb ik gemerkt dat mijn hoofd af en toe een brij is van ellende. Voordat ik zwanger was onthield ik alles. Helaas pindakaas, dat is nu anders. Als controlefreak ervaar ik dat als niet fijn.  Herkenbaar?

Tel daarbij mijn kwaliteit aan enthousiasme er bij op. Alles vind ik leuk. Het organiseren van een teamuitje voor het hockeyteam tot vrijwillig bloggen voor de nieuwsbrief (elke maand). Het is allemaal tof om te doen.  Soms kom ik in de knel en dan roep ik heel hard dat mijn agenda overloopt. Oeps! Ik sta ook nog ingeschreven voor een zwangerschapsyoga.  Is 2018 al voorbij?

Een lieve collega gaf mij de raad dat ik niet op alles volmondig ‘JA!’ moest antwoorden. Deze raad heb ik op werkgebied opgevolgd. Soms gaat het goed en soms ook niet. Keuzes maken en afstemmen met mijn prioriteitenlijstje in mijn hand. Benoem dat je enthousiast bent, maar geef daarbij je grenzen aan. Wanneer ik dit doe ik krijg ik echt een kick. Effect: ‘ focus, concentratie en meer ruimte voor inspiratie’.  

Bloggen combineren met mijn docentenleven en sociale leven vind ik lastig.  Iemand leuke tips? Laat het mij z.s.m. weten! Ik kreeg een tip Shauna van blijvenleren die met jullie wil delen.

9af87586ab79145215dab7725fab14e2

Ik creëer een contentplanning per maand. Elke maand bedenk ik onderwerpen voor mijn blog voor babystraatje en voor Bijnini. Het geeft mij rust en overzicht.  Ben jij ook een blogger? Plan jij vooruit? En helpt het?

Mijn vrije dag plan ik ook. Ben ik een planningsfreak? Maybe! De controlefreak blijft toch altijd een beetje aanwezig.  Mijn to-dolijst type ik in mijn mobiel. Het effect is dat ik effectiever ben op de maandagen. Heb ik nog vrije tijd? Jazeker. Ik heb genoeg tijd om foute TV te kijken of de babykamer te inspecteren. Dit plan ik overigens niet in!

Trakteer jezelf dus op een hip, inspirerend notitieblokje.In het notitieblokje kun je to-dolijstje opschrijven per week, dag of maand. Dit kun je toepassen op je werk, thuis of hobby’s. Check je e-mail in de ochtend en aan het einde van de middag. Leg je mobiele telefoon in je tas wanneer je focus nodig hebt.

Het werk voor mij. Ik ben productiever en gerichter aan het werk. Het afvinken is  een heerlijke bijkomstigheid.

Ik ben benieuwd naar jullie notitieblokjes. Gebruik de #missbijninito-dolijstjes

Hopelijk lukt dit mij straks ook als ik mama ben. Fingers Crossed.  

Liefs,

Miss Bijnini

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *