Onderwijs online

Inspiratieloos

Om eerlijk te zijn heb ik soms geen inspiratie voor een mooie les. Gelukkig kan je op onderwijs gebied online veel vinden.
Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen wanneer je een les moet voorbereiden en je hoofd vol zit. Ik had geen deadline voor een les maar voor een blog. Hoe zorg jij ervoor dat je weer inspiratie krijgt?

Wandelen in Delft

Ik heb mijn turquoise panter jas aangetrokken en lekker zittende schoenen en ben een wandeling gaan maken in mijn fijne stad Delft.  Heerlijk de wind door mijn haren en tegen mijn gezicht en rustige akoestische muziek op de achtergrond  kijkend naar het inspirerende Delft. De herfstkleuren vind ik prachtig en krijg ik veel nieuwe ideeën van.

Inspiratie herfst

Toen ik langs het water liep onder de mooie herfstkleurige bomen kwamen de gedachtes op voor mijn nieuwe blog. ‘ Onderwijs online waarom doet niet iedereen dat?’  Hup snel doorlopen naar de coffee Company en schrijven, want straks raak ik het kwijt.

Het wandelen helpt mij om geïnspireerd te raken. Wat is dat voor jouw? Naast het wandelen is Delft ook de stad waar ik geraakt kan worden door gebouwen, plekjes, herinneringen en winkels.

Onderwijs online

#SuperHip #inspiratie #spannend #onderwijsvannu

Voor de herfstvakantie had ik een afspraak met een ICT collega. Hij vroeg ons waar het team behoefte aan had. Wij riepen heel hard: SMARTBOARD!!

Tijdens het gesprek werd ik bewuster van het leermiddel. Wat doe ik eigenlijk met de smartboard functies? Wat doen mijn collega’s? Heb ik genoeg skills om met een smartboard om te gaan? Etc.

Een Smartboard kun je op verschillende manieren inzetten. Je kunt bijvoorbeeld je PowerPoint erop presenteren of een video. Dit kan ook met een beamer.

Wanneer je net als ik gek bent van onderwijs online als didactische leermiddel in te zetten is een smartboard wel een uitkomst. Mijn droom is altijd om collega’s hierin meer te inspireren en mee te nemen. Ik denk dat hierin nog een stapje gemaakt kan worden binnen het huidige onderwijs. Mijn skills kunnen daarin ook nog een stapje verder gaan.

Onderwijs van nu

Ik kan mij voorstellen als je niet bent opgegroeid met technologie en de media van nu dat het spannend is om het in te zetten. Je bent bijvoorbeeld niet van de generatie van de Hastags (#) , SnapChat, Tinder, Facebook, Youtube , Socrative, Kahoot en Instagram en misschien wel e-mailen.
Na het lezen van mijn blog hoop ik je te hebben geïnspireerd om toch iets te gaan denken met onderwijs online tools. Probeer iets uit.

onderwijs online

Onderwijs en digitale leermiddelen kan je niet meer los van elkaar zien. Onderwijs van nu volgens miss bijnini( ik) is informatie opzoeken, analyseren, delen, kritische zijn, creatief en ondernemen’ oftewel je moet het zelf tot je nemen en je eigen maken!

Wees nieuwsgierig naar onderwijs online en zet door dan kan je alles leren 

Zo leerde ik via YouTube Haken. Ik denk dat veel van onze studenten leren door beeldmateriaal te bekijken en erover te praten en te schrijven.
Zoek een toffe website op waarop het gebruik maken van een media tool in de klas helder wordt uitgelegd doormiddel van een video! Hup je kunt het echt toepassen!

Als enthousiaste onderwijs online gek vind ik het zonde als je het nooit hebt geprobeerd.  Ik zie kansen hierin op het gebied van differentiatie of begeleiding. Maar ook inspiratie!

Inspiratie voor lessen

Bezoek deze onderstaande websites voor inspiratie: 

Genoeg ideeën en inspiratie voor een nieuwe werkvorm. En het kost nog minder tijd dan een rondje Delft!

Daag jezelf uit want ik geloof dat iedereen het kan als je ervoor open staat!

Liefs

Miss Bijnini

Wil je meer lezen over mijn onderwijs avonturen. Lees dan…

Published by

4 Replies to “Onderwijs online

 1. Leuk een ‘foto speurtocht’ van ons Delft. Natuurlijk herken in de plekjes. …
  Zelf werk ik bij Informatie Management binnen Zadkine. Wat misschien ook leuk is om uit te zoeken welke meerwaarde O365 voor in de klas/les kan hebben ook hier kan je zeker wat leuke dingen van gebruiken.

  1. Wat leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten. Ik heb inderdaad ook op onderzoek uit hoe je o365 van meerwaarde kan inzetten in de klas/les.
   Je hebt inderdaad ook teams bijvoorbeeld. Ik wil mij daarin wel verdiepen. Lastige alleen wel is dat als je zoiets uitprobeert is dat één groep werkt met het platform en de andere studenten niet. Wij hebben namelijk ook nog n@tschool.
   Heb jij er al wel mee gewerkt?

 2. Leuk een ‘foto speurtocht’ van ons Delft. Natuurlijk herken in de plekjes. …
  Zelf werk ik bij Informatie Management binnen Zadkine. Wat misschien ook leuk is om uit te zoeken welke meerwaarde O365 voor in de klas/les kan hebben ook hier kan je zeker wat leuke dingen van gebruiken.

  1. Wat leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten. Ik heb inderdaad ook op onderzoek uit hoe je o365 van meerwaarde kan inzetten in de klas/les.
   Je hebt inderdaad ook teams bijvoorbeeld. Ik wil mij daarin wel verdiepen. Lastige alleen wel is dat als je zoiets uitprobeert is dat één groep werkt met het platform en de andere studenten niet. Wij hebben namelijk ook nog n@tschool.
   Heb jij er al wel mee gewerkt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *