De donkeren dagen in Delft
Blogs Delft

De donkere dagen in Delft

December is de leukste maand van het jaar. Ik neem je mee in mijn donkere dagen in Delft. Hieronder beschrijf ik mijn activiteiten in de maand december. Oftewel in delft is genoeg te doen tijdens de donkere dagen

Mijn planning in December

Delft in de winter

De donkere dagen in Delft beginnen altijd al een beetje eind Oktober. Als voorbereiding op december trekken wij altijd al Sinterklaas lootjes in november. Kortom planning is het aller belangrijkste voorafgaand aan de december maand.

Β 


Na een uur wist mijn vriend al wie ik had getrokken voor het Sinterklaas feest. Herkenbaar?
Als de gedichten zijn voorgedragen gaan we ouderwets gourmetten. Hoe vieren jullie het?

De donkere dagen in Delft

Een weekje later begint Lichtjesavond.Β Wanneer ik de stad in slenter komt het kerstgevoel naar boven. Door de versiering, muziek en mensen krijg ik nog meer zin in Kerst. Dit jaar heeft mijn vriendΒ geruild, zodat hij erbij kan zijn!Β  Ik kijk er nu al naar uit!Β  Door het bloggen kom ik al goed in de sfeer.Β Β Zijn jullie al in de kerstsfeer?Β Wij hebben vandaag de kerstboom gehaald. Heerlijk, zoveel mogelijk versiering erin hangen.

december kerstboom delft

Drie dagen later word ik dertig. Hup, de slingers en de ballon ophangen. De kerstboom in de hoek maakt het helemaal af.Β  Wie is er ook tussen Sint en Kerst jarig? Ik vind het altijd een feest. Nog meer cadeautjes.

Naast bloggen ben ik docent op een ROC. De laatste week voor de vakantie is voor iedereen herkenbaar. Het is trekken aan een dood, moe en ongemotiveerd paard.Β Warme choco en af te toe een koekje doet de mens goed.

Delft in de sneeuw

Laatste dag voor de vakantie

In het bijzonder is vrijdag 22 december, de laatste dag voor de vakantie begint een dag dat mijn hersenen op volle toeren werken.Β  Herkenbaar?Β Β De volgende gedachtes gaan door mijn hoofd: boodschappen, cadeautjes, outfit, opruimen thuis, gedicht maken, kerstontbijt werk, blog schrijven, lessen voorbereiden. Gelukkig heb ik de kerstkaarten geschrapt.

Finally, Kerstvakantie. Twee avonden eten met familie, Berlijn en haken. Hoe is jullie Kerst planning?Β Dit jaar is het een bijzondere Kerst. Na 16 jaar gaan wij weer als gezin vieren. Echt een cadeautje.

Een paar dagen later met een volle buik vlieg ik naar Berlijn. Waar ik terugblik op het jaar en wat er komen gaat.Β  Hebben jullie al goede voornemens?

Kortom: een volle agenda in december. Je kalender schiet die maand snel vol. Ik geniet van alle mensen om mij heen en de feestjes.Β Jullie ook?

Alle bewoners van Delft wens ik een fijne december waarin je samen bent met de mensen van wie je houdt. Het gaat om het bij elkaar zijn en de gezelligheid. Dat is ook de gedachte van Lichtjesavond. (Voor meer informatie over de Donkere dagen in Delft)

Ten slotte is Kerst niet jouw feest. Kom toch naar Lichtjesavond, want het is voor iedereen.

Liefs,

Miss Bijnini

donkere dagen in delft

Β 

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *