Energiegevers: Wat werkt bij jou?
Blogs Persoonlijk

Energiegevers: Wat werkt bij jou?

Wellicht denk jij als je energiegevers leest aan je gas en water maar ik heb het over je persoonlijke energiegevers. Wat werkt bij jou? Nadat ik 1,5 jaar geleden thuis kwam te zitten ben ik met begeleiding gaan kijken naar mijn eigen behoeftes. Wat werkt bij mij hoeft niet bij jou te werken? Stel dat het lezen van deze blog jou inspireert om jou energiegevers te onderzoeken dan ben ben ik al blij. Kortom iedereen is het waard om te kijken welke energiegevers werken voor jou. Juist die boost kan je helpen om soms dingen te moeten doen die energie kosten.

Waar krijg jij een energieboost van?

energiegevers

Energiegevers omschrijf ik als activiteiten waar jij in je element bent. Je voelt je krachtig, zeker en krijgt er misschien zelfs een glow van op je wangen! Neem nou mijn energiegevers als voorbeeld maar onderzoek juist je eigen boosters!

Paardrijden een bron van energie

energiegevers

Neem nou paardrijden. Nadat ik gestopt was met hockey wat ik toch bijna 10 jaar gedaan heb ontdekte ik paardrijden. Een paardrijtocht in Spaanse PyreneeΓ«n en een paar jaartjes ouder heb ik het paardrijden weer opgepakt. Bij paardrijden heb je hoofd nodig en je lijf. Wanneer mijn hoofd te vol zit en ik gefocust ben op negativiteit, moeheid gaat het paardrijden voor geen meter. Echter mijn beste paardrijd momenten zijn wanneer ik ontspannen en volle concentratie heb op mezelf en het paard. Ten slotte niet bezig ben met mijn mede ruiters maar alleen mezelf. Ontspanning komt en moeheid komt er altijd na een paardrijles of buitenrit. Het gevolg is daarna dat er een energie vrijkomt van plezier, positiviteit en dankbaarheid. Oftewel paardrijden is echt een aanrader als je het aandurft!

Bloggen is een energiegever

Bloggen is inspanning maar ook ontspanning. Schrijven, creatief met foto’s en ideeΓ«n bezig zijn is leuk om te doen. Vanuit je hart schrijven lucht op maar wekt ook inspiratie op bij anderen. Hoewel vaak mensen in mijn omgeving roepen’ Nien maak je er je werk van’. Aan de ene kant kriebelt het wel maar aan de andere kant nu schrijf ik wanneer ik wil en wat ik wil. Het is een hobby echter komen er ook toffe samenwerkingen tot stand waar ik dankbaar voor ben. Kortom dit geeft dus ook echt energie! Liefst doe ik dit in de onderwijs vakanties!

bloggeen energiegever

Nieuwe dingen ontdekken geeft kracht

Leuke dingen doen en nieuwe dingen ontdekken kosten energie. Maar als je iets ontdekt wat je tof vindt dan geeft het juist kracht! Immers heb ik zo een keer het haken ontdekt. In een weekend zijn Gerrit en ik aan de slag gegaan met Haak filmpjes vanuit Youtube. Het resultaat mocht er zijn. Een scheef ‘ gehaakt ‘ lapje maar wat was het leuk! Integendeel tot Gerrit die afhaakte ging ik verder aan de slag. Logisch want als het niet jou energie geeft ben ik van mening dat je ook niet moet pushen! Conclusie nu maak ik een grote denken en heb ik een echte haakvriendin!

Koffiedrinken in Delft

Er is altijd een reden o koffie te drinken in je favoriete stad. Af en toe is de behoefte om dit alleen te doen. Ontspannen met soms een laptop of ene tijdschriftje in leuke koffie tentjes in Delft. Echt genoeg keuze!
Daarnaast vind ik het ook super fijn om dit met het gezin te doen, familie of met een lieve vriendin.

Natuur geeft energie

energiegever

Energiegevers zijn overal maar in de natuur laat ik maximaal op. Samen met het gezin uitwaaien op het strand, bos of wandelen door de polder in de buurt is prettig. De stilte, in het nu zijn en de lichamelijke beweging maakt dat je hoofd los komt van dagelijkse zaken! Elk seizoen is prachtig! Wil je mijn favoriete wandel plekjes weten?

ENERGIEGEVERS: WAT WERKT BIJ JOU?

Conclusie is dat je kan onderzoeken wat jou energiegevers zijn. Is dat paardrijden, natuur of flink sporten of een avondje uitgaan met vrienden. Schrijf ze op en probeer ze niet in je maand in te plannen. De balans tussen energiegevers en energienemers moet niet uit ze voegen raken. Dat is niet fijn! Veel plezier met het zoeken naar jou energiegevers. Heb je ze al gevonden? Deel ze hieronder en misschien kunnen wij elkaar inspireren!

Liefs,

Miss Bijnini

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *