Diastase? Help Wat nu?
Blogs Persoonlijk

Diastase? Help Wat nu?

Diastase? Help wat nu? Tijdens de zwangerschap heeft je kindje ruimte nodig waardoor er in je buik een plekje wordt gemaakt. Je buikspieren gaan opzij waardoor het kindje kan groeien. In normale situatie liggen de spieren tegen elkaar aan. In het midden worden de spieren verbonden door de linea Alba. (bron)
Bij een diastase is er een middenstuk, een opening, een gat, een dal etc. Dit kan klein zijn maar ook groot. Na de zwangerschap reageert elk lichaam anders. Enerzijds zijn er vrouwen die snel in shape zijn. Anderzijds zijn er vrouwen die na jaren nog klachten hebben. Mijn gedachten tot aan twee weken geleden was;’Help ik heb een mega diastase? Wat nu?

Help een mega Diastase, ik heb geen kracht!

Mingus is op 24 mei 2018 geboren. Ik denk na in het nieuw hockey seizoen ben ik weer begonnen met sporten. Voordat ik ben gaan hockey heb ik gesport bij BBB Health Boutique. Prettige begeleiding en rustig aan opstarten. Door de krachttraining rustig op te pakken voelde ik mij sterker en energierijker worden. Hockey fit worden na de zwangerschap was pittig! Inmiddels ben ik geen hockeymeisje meer ben maar een paardenmeisje! Hockey gaf mij geen genoeg energie. Hier kwam ik achter na een burn-out.

Paardrijden met een dal in je buik?

Bij paardrijden heb je buikspieren hard nodig! De eerste les was intensief en de dagen erna ook! Spierpijn, spierpijn en mega vermoeid! Diastase is niet helpend bij het paardrijden. In mijn gedachten had ik een mega gat, dal oftewel diastase. In mijn hoofd ging het een rolspelen tijdens het sporten. Conclusie krampachtig paardrijden, bij doorzitten in paniek raken en veel meer gespannen op het paard. Kortom niet heel relaxt! Dat moet en kan anders!

Help ik heb een mega diastase wat nu

Zodoende ging ik aan de slag met Personal Body Plan. Krachttrainingen thuis en daarmee voelde ik mij sterker worden en fitter. Het doel van de krachtraining was het comfortabel voelen op het paard. Echter werd ik sterker maar toch knaagde er nog iets aan mij. Daar kwam het stemmetje weer ‘Help dat gat?’

flabbergasted geen grote diastase?

HELP IK HEB EEN MEGA DIASTASE? WAT NU? Twee weken geleden maakte ik een afspraak met een bekkenspecialist. Gespannen ging ik er naartoe, maar blij dat ik de stap had gemaakt. Lets go! Ik ging er meer heen ter bevestiging van mijn mega diastase. Tot mijn verbazing zei de fysio ‘ je hebt maar een kleine opening ‘ dat mag je niet eens een diastase noemen! Op het moment dat de fysio dat zij voelde ik dat er energie vrijkwam. Opluchting, trots maar ook ‘ flabbergasted’.

DIASTASE? HELP WAT NU?

Je moet een heel jaar lang naar het CJG maar waar is de nazorg voor de moeder? Je krijgt een andere rol, je lichaam is anders en zelfs je hersensen maken een ontwikkeling door. Daarmee wil ik pleiten voor meer nazorg trajecten na de zwangerschap. Gewoon preventief, zodat erop tijd de goeie actief ingezet kan worden. Ook ben ik blij te zien dat er op Instagram niet alleen maar mooie plaatjes gedeeld worden. Ook hoe het lichaam is na een zwangerschap. Je lijf heeft topsport gepresteerd na een zwangerschap en bevalling. Lief pratend over onszelf en de juiste aandacht en tijd kunnen onprettige kwaaltjes doen verdwijnen. Of accepteren!

Dus lieve moeders of aanstaande moeders. Herken jij je in ‘ Help ik heb een mega Diastase? Wat nu? ‘ Ga naar een specialist en heb vertrouwen in je lijf. Plus pleit voor nazorg want ook jij mag na de geboorte ruimte krijgen voor vertrouwen en energie!

Liefs,

Miss Bijnini

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *