geboorte kaartjes
Blogs Persoonlijk

De kraamtijd op een grijze wolk

Leuk bevallen! En dan….

Op 24 mei 2018 om 14.08 is onze Mingus geboren. Mingus woog bij de geboorte 4530 gram, een echte flinke beer! Daarna starten er een kraamtijd die ik volgde vanaf een grijze. We hebben trouwens de naam van NPO serie Adam en Eva. Gerrit is jazzy fan dus zoek maar op; Charles Mingus!

kraamtijd

Daar was hij dus! Enorm trots ben ik op mijn bevalling skills! Puf puf… wat heb ik gepuft! Dat is ook het enige wat ik erover kwijt wil. Ik deel expres niet mijn bevallingsverhaal omdat je er al zoveel op internet kunt lezen.
Werkelijk zwangere dames! Elke beleving en ieder lichaam is anders… 
Dan ben je bevallen! En dan gaat je kraamtijd in. 

Je kunt voorafgaand aan de bevalling de meest uiteenlopende bevallingscursussen volgen voor het weg puffen. Je hoort daarna alleen maar genieten, genieten en….  Maar soms is het gewoon even niet genieten.  Is dat dan okΓ©? Ben ik gek? 

De baby blues noemen ze het, that’s it! 

Mijn kraamtijd

Je wordt niet voorbereid op dat de kraamtijd soms niet leuk is. Helaas heb ik weinig persoonlijke verhalen kunnen lezen over je mentale gesteldheid na de bevalling. Na de bevalling ben ik vooral geleefd door andere mensen. Ik was er wel, maar Nienke was er niet! 

Als ik de film van de eerste 2 weken met Mingus terugspoel in mijn hoofd is het nogal vaag. Mingus en ik hadden de hoofdrol met papa, maar ik kan mij de beelden en de gesprekken nauwelijks herinneren. Mingus is nu 3 weken oud als ik dit type en het voelt voor mij al het begin….

Als ik probeer terug te blikken op de film ervaar ik dit als lastig en soms frustrerend. Een tijd waarin je volgens de boekjes hoort te genieten is voor mij een achtbaan geweest! Daarin tegen heb ik niet alles onthouden!

Het effect van een bevalling op de mentale gesteldheid van een vrouw heeft een enorme impact! Helaas hoor je daar weinig over waardoor ik het juist wil delen. Ook wordt je weinig voorbereid op de tijd na je bevalling. Kraamtranen, tja! Maar dat je gedachtes en je stress level zo hoog kunnen liggen, daarop word je niet voorbereid. Ik dacht β€˜dat overkomt mij niet….’. 

Je leven verandert met een baby! Fysiek en mentaal moet je nog herstellen. Vier daarom de kleine stapjes met je gezin! Dat heb ik vandaag ook gedaan. Weer een blokje verder gewandeld dan gisteren… YES

na de bevalling wandelen
geboorte kaartjes
kraamtijd voor het eerst wandelen

Praat met je partner, vriendin of kat, schrijf het van je af, of meld je bij iemand aan! Al is het de lieve buurvrouw! Het lucht op en het is niet gek.
Hoe was jullie kraamtijd?

Liefs,

Miss Bijnini

Wil je meer lezen over mijn zwangerschap of na de bevalling.

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

3 Reacties

  1. Hesther zegt:

    Supermooie blog Nien!!

  2. Nog enkele maandjes en de kleine is er eindelijk! In de tussentijd lekker rondsurfen en leuke dingen lezen die van alles en nog wat te maken hebben met zwinger zijn.

    1. Wat super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Hopelijk heb je er wat aan gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *