Lichtjesavond Delft deel 3
Blogs Delft

Lichtjesavond Delft deel 3

Nog zes dagen tot Lichtjesavond in Delft. Wanneer er een terugkerend evenement wordt georganiseerd in Delft, komen er veel herinneringen boven. Bijvoorbeeld de Kelnerrace op de Beestenmarkt, Mooi Weer Spelen maar ook Lichtjesavond. Ik neem jullie mee in mijn herinneringen van Lichtjesavond. Dit is alweer deel 3 van mijn blogs over Lichtjesavond in Delft.

Lichtjesavond in Delft

Lichtjesavond in Delft 1999

Vroeger was Lichtjesavond al betoverend. Twintig jaar geleden woonde ik in Tanthof op de Kalfjeslaan. Een schattig eengezinswoning die mijn vader met mijn opa had verbouwd. Met de fiets gingen we naar de stad. Herkenbaar voor meer Tanthof bewoners? Sportiviteit en doorzettingsvermogen stonden hoog in het vaandel. Hup, met Lichtjesavond je kerstmuts op en wanten aan en dan op de fiets.

In die tijd was het koud tijdens Lichtjesavond. Als kind vond ik het een feest. Je mocht lang opblijven, lekkers eten en rondlopen in de stad. Een fijne herinnering die ik koester. De levende kerststal is mij als kind het meest bijgebleven. De kerststal was magisch maar ook spannend. De ezel was lief, maar de kippen konden mij gestolen worden. Die kippenfobie is helaas nooit weggegaan.

Studententijd & Lichtjesavond

In mijn studententijd ben ik een keer alleen naar Lichtjesavond geweest. Dat is geen aanrader. Het is fijn als je het magische Delft met iemand kan delen. Het jaar daarna ben ik met een huisgenoot gegaan. Ze had geen zin, maar mijn enthousiasme haalde haar toch over de streep.Β Heb ik jullie ook al overgehaald?Β Met een drankje in de hand hebben we geslenterd door de stad. Het jaar erop gaf ze zelf aan dat we naar Lichtjesavond moesten gaan, omdat de glΓΌhwein naar meer smaakte.

Delft centrum winter

Dit jaar wordt Lichtjesavond extra bijzonder. Dit wordt de laatste keer samen met mijn vriend Gerrit. Nee, dit is niet zielig. Wij verwachten in mei 2018 ons eerste kindje. Volgend jaar met mijn gezin naar Lichtjesavond. Met glΓΌhwein in de ene hand en naast mij duwt Gerrit de kinderwagen. Een heerlijk tafereel waar ik nu al naar uitkijk.

Het is fijn om nieuwe herinneringen te maken en oude te koesteren.Β Hebben jullie leuke herinneringen over Lichtjesavond?Β Laat het mij weten?

Liefs,
Miss Bijnini

Dit is de officieel websites van Lichtjesavond.

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *