Lichtjesavond Delft
Blogs Delft

Lichtjesavond Delft

Dinsdag 12 december is aangebroken. Lichtjesavond 2017 in het centrum van Delft is geweest. Ditmaal kon ik wandelen vanuit het Westerkwartier. Op het moment dat ik naar stad liep bedacht ik mij iets. Wat betekent lichtjesavond?

Lichtjesavond delft 2017

Lichtjesavond delft 2017

Eenmaal op de markt tussen de menigte kreeg ik een samenhorigheidsgevoel. Stelletjes, familieleden, geliefdes van verschillende achtergronden stonden samen knus in de kou. Mijn geliefde en vrienden waren onderweg naar de stad. Over de app had ik contact met mijn vriendinnen. Ben je al in de stad? Waar sta jij? Lichtjesavond was voor mij begonnen…

Door het samen zijn op de markt voelde ik een samenhorigheid. Mensen waren enthousiast, blij en energierijk voor het aansteken van de kerstboom. Het koor deed zijn best om de menigte mee te krijgen. Af en toe zong ik een liedje mee.

Genieten met je dierbaren is niet vanzelfsprekend.

Tijdens het wachten dacht ik aan mijn dierbaren die ik lief heb. Lichtjesavond is naast gezelligheid een plek waar je even stilstaat. December is een fijne tijd, maar het kan ook niet leuk zijn. Sommige gezinnen kunnen familieleden niet ontmoeten. Denk maar aan de vluchtelingen in Delft. Anderen worden gemist of iedereen zit juist knus bij elkaar. Met deze gedachte in mijn hoofd ben ik extra gaan genieten van de avond.

Lichtjesavond delft 2017
Remonvdbergh #missbijninilichtjesavond
Lichtjesavond delft 2017
lisetsees #missbijninilichtjesavond

Toen stond de kerstboom aan!

Nadat de lichtjes glinsterende in de kerstboom ben ik mijn vriendje en vrienden gaan opzoeken in de menigte. De route van mijn vorige blog hebben wij niet gevolgd. We hebben geslenterd, foto’s gemaakt van de prachtige lichtjes en kraampjes. Hup op naar het Doelenplein. De vrienden uit Rotterdam keken hun ogen uit. Ze waren nog nooit bij lichtjesavond geweest en wisten niet dat het zo druk bezocht werd. Ze vonden het prachtig en genoten met volle teugen.

Op het Franse pleintje hebben zij een smeuΓ―ge kaasfondue gegeten. De warme choco kwam mij tegemoet met een extra toef slagroom. De knusheid straalde ervan af op het plein en er heerste een relaxte sfeer.

Lichtjesavond delft
guybrush_3pw00d #missbijninilichtjesavond

Thuis tijdens de thee moest ik terugdenken aan de betekenis van Lichtjesavond. De burgemeester ontroerden mij met haar toespraak. Lichtjesavond is niet alleen voor de gezelligheid, drankjes en de lichtjes. Juist de lichtjes zijn er voor de mensen die net extra warmte nodig hebben deze dagen. Met deze gedachten ben ik dankbaar voor de mensen om mij heen. Vaak is december een drukke maand, maar ik kijk enorm uit naar alle afspraken.

Ik wens iedereen in december de warme deken die ik nu extra voel van mijn familieleden en vrienden.

Liefs Miss Bijnini

Zie de website Uitgaan in Delft voor meer informatie voor komend jaar.

https://youtu.be/9eK3XYMAmvc

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *