Yoga in Delft met kind
Blogs Delft

Yoga in Delft met kind

Via Instagram ben ik in aanraking gekomen met Ezzy Family oftewel liefde voor Yoga. Bij Ezzy Family voelde ik mij gelijk op mijn gemak. De Yoga studio ligt aan het randje van Delft. Met tram 1 of met de fiets vanuit het centrum ben je er zo. Echt een aanrader om te doen samen met je kind.

Yoga in Delft

Yoga baby in Delft

De yoga les die ik heb gevolgd heet ‘ Yoga baby in Delft ‘. Twee ochtenden ( 9.30 – 10.30 ) in de week geeft Yasmae de eigenaressen de les. Ik hoor de hersenen van de mama’s als kraken. Hoe doe je dit?

Ten eerste komt iedereen op een rustige manier binnen bij de Yoga les. De kindjes kunnen aan elkaar wennen en de ruimte leren kennen. Er is speelgoed en fruit. Nadat iedereen binnen is gekomen begint Yasmae rustig met de oefeningen. Je moet niks maar je mag en doet het op je eigen kunnen.

Soms begin je met een ademhalingsoefening en de andere keer begin je met je spruit door de ruimte te lopen. Doordat je niks hoeft merk ik dat je lijf en minset tot rust komen tijdens de les ondanks dat er kindjes rondom je spelen. Het helpt mij om de focus op mezelf te houden ondanks dat Mingus aanwezig is. Thuis ben ik soms zo met Mingus bezig dat ik mezelf vergeet. Herkenbaar? Onbewust leer je tijdens de Yoga dat het fijn is om af en toe op jezelf te focussen ondanks dat je spruit aanwezig is.

Yoga in Delft

Yoga verbindt moeder en kind

Door de yoga oefeningen ben je even bezig in het nu zijn en niet met de waan van de dag. Wanneer ik binnenkom en niet lekker in mijn hoofd zit ga ik vaak blij naar buiten. De poses van de Yoga geven je ook een diepere verbintenis met je kind. Sommige poses nodigen uit tot samen Yoga oefenen. Bij de Upward Facing Dog komt Mingus vaak op mijn rug klimmen. (zie foto) Genieten!

Aan het einde van de yoga les is er altijd een meditatie oefening. Mijn hart verwarmt wanneer Mingus spontaan op mij komt liggen en mij een spontane knuffel geeft. De ontspanning heeft ook effect op Mingus. Na de les drinken we met elkaar een kopje thee, spelen en knuffelen met de kindjes. Tevens wisselen we ook ervaringen uit over het moederschap.

Bij Ezzy Family voelt het echt aan als een familie. Je kunt jezelf zijn en daarin wordt je gewaardeerd. Ook als moeder ben je niet allemaal hetzelfde. Juist is het daarom fijn dat als je ergens heengaat je niet op je tenen moet lopen om de hipste en tofste moeder te zijn. Je mag zijn wie je bent. Het thuisgevoel in combinatie met de Yoga met je kind is inspirerend.

Kom je ook een lesje volgen bij Ezzy Family? Ik zou het super tof vinden!
Wil je nog meer weten wat je kunt doen met je dreumes? Lees hier.

Liefs,

Miss Bijnini


Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

3 Reacties

 1. Lieve Nienke! Super bedankt voor jouw mooie blog over ons. Ik ben zo blij dat we een fijne plek hebben gecreΓ«erd waar jij en je kleintje zich thuis voelen. Bedankt voor de mooie woorden, die doen ons zo goed!!!

 2. Wat een leuke blog Nienke!
  Heel mooi om te lezen dat je Mingus meeneemt naar de yoga om samen de connectie op te zoeken, zowel samen als individueel. En dat tegelijk! Het moet zo goed voor hem voelen om dit nu al mee te krijgen. 😊

  1. Hoi Laura,
   Het is echt super leuk om te doen. Doe jij ook aan Yoga?
   Leuk dat je mijn blogs leest.
   Liefs,
   Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *