Ijslandse paarden
Blogs Paardrijden

Mijn eerste eigen verzorgpaard

IJslander

Sinds ik weet dat ik in augustus naar IJsland ga om daar paard te rijden op IJslandse paarden denk ik eraan om een eigen paard te kopen. Natuurlijk geen Tinker! Maar een lief, zacht, Β recreatief en braaf paard. Echter naar veel onderzoek en navragen bij ervaren eigenaren vind een eigen IJslander next level! Daarnaast is het financieel ook een hele grote stap. Mijn eerste eigen verzorgpaard is een feit. Hoe heb ik dit aangepakt? En het is een beuaty van een IJslander genaamd Eglo.

verzorgpaard

Eigen verzorgpaard

Hoe ben ik aan mijn eerste eigen verzorgpaard gekomen?

  1. Vertelt het aan iedereen die je kent in je netwerk. Dus ook aan je oppas.
  2. Marktplaats afstruinen
  3. HorsifyΒ 
  4. Facebook groep IJslandse paarden
  5. Google elke week oftewel blijf volhouden

Mijn ervaring

Een halfjaar geleden heb ik 2x via marktplaats en facebook kennisgemaakt met twee verschillende IJslandse paarden. Een in de buurt van Pijnacker en de andere in de buurt van Rotterdam. Door vooral het te gaan doen en de kennismakingen mee te maken merkte ik steeds meer wat wel/ niet bij mij pasten. Uiteraard ben ik ook hier en daar afgewezen omdat dat kan natuurlijk. Wees niet getreurd want dat hoort erbij.Β 

Door deze ervaringen merk je wat erbij komt kijken en of iets echt bij je past. Ik kwam erachter dat ik graag een verzorgpaard wilde maar dat er ook een match moest zijn met de eigenaresse en de plek waar het dier stond. Bedenk dus goed wat bij je past. Wil je dichtbij? Soort paard? Wil je alleen verzorgen of ook rijden? Hoe vaak in de week kan je?

Ideale verzorgpaard

  • Klik met eigenaar
  • Klik met het paardje (soort IJslander)
  • Afstand bijv. fietsen of met de auto 15 minuten.

Mijn eerste eigen verzorgpaard een IJslander

Kortom ik ben uiteindelijke via mijn oppas terecht gekomen bij mijn verzorgpaard Eglo. Ik voelde mij op het gemak bij de eigenaresse en bij Eglo. Door aantal keren samen te hebben verzorgd groeide de match. Sindsdien verzorg ik een keer in de week een IJslander! Nog niet rijden maar stap voor stap bouw ik een band op en leer ik longeren in de bak en lekker wandelen door het park. Ook leer ik dat het een grote verantwoordelijkheid is en er veel verantwoordelijkheid op je af komt.Β  Zeker op het gebied van verzorging. Helaas heb ik nog niet gereden maar ik wacht geduldig af en ik geniet van het proces. Doordat de eigenaresse mij informeert leer ik elke keer weer een beetje erbij. Ook kijk ik uit naar het rijden door het bos. Relaxt op het gemak door de natuur in het hier en nu.

Stap voor stap op weg naar mijn eigen IJslander. Eerste kennis opdoen en verrijken en leren en daarna ooit mijn droom verwezenlijken. Deze ervaringen kan ik straks allemaal weer meenemen als ik naar IJsland ga.

Heb je ook dromen? Maak ze eens visueel! Dit helpt je om stappen te maken. Zie mijn visionboard.Β 

Nog opzoek naar leuke websites over IJslandse paarden.

Β 

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *