Mama blogger Fit na de bevalling.
Blogs Persoonlijk

Mama blogger Fit na de bevalling.

Je lijf na je zwangerschap? Hierin ben ik miss ongeduld.

12 mei ging ik met Gerrit op de fiets naar Rijswijk (10 km fietsen). We hadden nog een bon en ik wilde graag even er uit. Dit was de uitgerekende datum van Mingus maar ik voelde mij goed. Inmiddels zijn we 8 weken verder met baby en ik voel mij niet een fitmom. Wat houdt dat woord eigenlijk in? Als mama blogger neem ik je mee in mijn ervaring van fit worden na de bevalling. 

Baby in de draagdoek, de wasmachine vullen en ondertussen squatten? Na het stofzuigen van ons huis voel ik mij net zoals het spelen van drie hockeywedstrijden op een dag! Mijn zwangerschap verliep top en het herstel gaat nu voor mijn gevoel als een slak! Hierbij doop ik mijn Instagram account om als Miss Ongeduld! Herkenbaar mama’s?

In mijn woordenschat komt het woord geduld niet voor. Het Liefste zou ik in september op het hockeyveld willen staan. Of er op en top uitzien als andere mama bloggers die ik volg zoals mijn favoriete  blogger de huismuts. Als ik voor de spiegel sta op mijn eerste werkdag wil ik niet weer in mijn zwangerschapsbroek verschijnen. Ik snap nog steeds niet hoe Kate Middelton het doet? Onmenselijk…?

Waarom willen we als vrouw er gelijk weer tip top uitzien en alles kunnen na een bevalling?  

Is het de biologische klok? Sexy vrouwen hebben sneller sex dus kun je weer los gaan met je man voor baby twee? Theorietje voorplanting? 

Naast mama blogger ben ik ook ,Nienke. Even je spijkerbroek aandoen, die je voordat je zwanger was vaak droeg, lijkt mij een verademing. Dit brengt je even terug naar je eigen ik! In mijn panter broek voel ik mij altijd heerlijk en hip. Of is panter print weer uit?

mama blogger

Door Mingus heb ik een ander lichaam gekregen, maar dit geeft niet! Ik ben trots op mijn lijf. Mijn lijf is goed geweest voor Mingus. Nu is er een nieuwe fase aangekomen om het lichaam weer opnieuw mooi te vinden en te ontdekken! Je lichaam wordt serieus echt anders. Andere dingen kosten tijd om te accepteren en te wennen. Als je Miss Ongeduld heet is dit knap lastig.

foto voor mijn mama blog avontuur
zomer 2017

Sociale media heeft af en toe negatieve effect op mij. Ik zie veel andere mamabloggers in mijn ogen ‘ snel’  fit zijn. Ik ben mij hiervan bewust. Dat is het nadeel van een sociale media verslaafde. Ik heb weinig gelezen of gezien over de struggles van het opnieuw houden van je eigen lichaam. Ik ben daarom erg nieuwsgierig naar de ervaringen van andere mama’s. Ik worstel hier enorm mee.

Herken je in mijn verhaal? Of heb je daar helemaal geen last van gehad? Alles is okΓ©! Maar let me know!

Liefs

Miss Bijnini (Ongeduld)

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

8 Reacties

 1. Dorret zegt:

  En toch is het toverwoord geduld!! Geen leuk woord voor ongeduldige mensen πŸ™ˆπŸ˜„ Laat je niet gek maken door de wereld om je heen! Ieder op zijn manier en tempo. Langzaam en vooral liefdevol kennis maken met jezelf is genoeg. En na een tijdje denk je” Ik ben trots op mezelf omdat ik een multitasker ben” werken, sporten, vriendin en vooral de allerbeste en mooiste partner en de liefste mama van de wereld! 😁😘

 2. Dorret zegt:

  En toch is het toverwoord β€œ geduld” Lastig woord voor ongeduldige mensen πŸ™ˆπŸ˜„ Laat je vooral niet gek maken door de wereld om je heen! Neem de tijd om respectvol en liefdevol te wennen aan je nieuwe ik! Na een tijdje denk je” hΓ© wat gaaf ben ik dit, wat een leuk mens” Ik kan werken, sporten, sociaal zijn en vooral een liefhebbende partner en moeder tegelijk! πŸ˜„πŸ˜˜β€οΈ

 3. Goed geschreven Nien! Ik wacht ongeduldig met je mee op die gewone spijkerbroek, lekker sporten, goed slapen etc etc πŸ˜‰ Deze miss ongeduld is inmiddels wel een stuk geduldiger geworden (dat leer je vanzelf als moeder) dus er is hoop :-)!

  1. admin zegt:

   Top! Gelukkig iris! Ik zeg als ik mij spijkerbroek pas ga ik het vieren met een overheerlijk taartje bij Jans Gebak! hahahah!!

 4. Lisanne zegt:

  Mooi omschreven. Herken mijzelf hier helemaal in! Onze kleine is zondag 6 weken. Mijn lichaam dacht ik wel snel even terug te krijgen. Maar helaas… heb er zeker iets moois voor terug. Maar heb wel mijn momentjes dat ik denk komt dit ooit nog goed en me niet happy ermee voel! Wil zoveel maar het gaat gewoon niet. Ongeduld!! Haha. Kijk nu al op tegen het werken hoe ik alles moet gaan combineren. En dan nog eens gaan werken aan mijn lichaam zucht….

  1. admin zegt:

   Wat fijn dat jezelf in mijn verhaal herkent.
   Ik herken het ook dat je zegt! Werken? Baby? Sporten hoe dan? Laten we elkaar mama’s maar ondersteunen en de kleine stapjes zien!Als je terug kijkt naar de eerste week en nu is al zoveel verandert. Bij mij althans en Mingus. Dus dat komt straks ook goed! Positief denken! Lief dat je verhaal hebt gedeeld!

 5. Lieve dappere dochter van mij.

  Ik vind het fantastisch dat je over dit lastige onderwerp zo open durft te schrijven. Ik denk dat ongelofelijk veel vrouwen hier mee worstelen omdat er zo veel van ons gevraagd wordt in deze tijd. Een goede carrière een fantastische moeder en echtgenoot je huis tip top en er nog schitterend uitzien. Nou ik geef t je doen. Niet echt realistisch. En dan helpen de reclame en tijdschriften ook niet echt mee.
  Ik vind dat je het fantastisch doet als moeder. Je bent zorgzaam en liefdevol en geduldig voor lieve Mingus. Een veilige basis voor dat kleine ventje en dat telt veel meer dan maatje 36…

  mama

  1. admin zegt:

   Helemaal waar mams! Ik heb dat ook van jou geleerd! KUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *