Onderwijs maak je samen
Blogs Persoonlijk

Onderwijs maak je samen

De Community of Practice ook wel de C.O.P. genoemd. De C.O.P. is een project waarbij studenten die affiniteit hebben met kunst en cultuur vijf maanden lang een traject volgen. Samen met verschillende culturele instellingen uit Rotterdam maken we onderwijs. In mijn blog leg ik uit hoe het project in elkaar zit en wat mijn aandeel hierin is.

‘ Onderwijs maak je samen’

KCRΒ Rotterdam, Theater Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Hofplein Rotterdam, International Film Festival Rotterdam – IFFR, Maas Theater En Dans, TENT Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art en SKVR.

Wat betekent de C.O.P?

Elf studenten vanuit verschillende opleidingen zoals; pedagogische medewerker, sociaal cultureel werk, evenementen organisator en horeca assistent volgen een vijf maanden traject. Ze krijgen verschillende opdrachten vanuit de culturele instellingen. Voor de een is het een stage en voor de ander ook een stuk onderwijstijd.

Wat heeft een horeca assistent nu met culturele sector? Bij dit project is het de kunst om creatief en oplossingsgericht te kunnen nadenken. Horeca is altijd aanwezig bij alle culturele instellingen. Waarom niet de catering verzorgen voor een groep theatermakers of gasten?

Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat de lesdoelen worden behaald. Het vergt van mij creatief denkvermogen om een koppeling te maken. Juist dat maakt dat ik voor dit project heb gekozen. Samen onderwijs maken met de student en de culturele instellingen.

De student niet laten consumeren maar activeren.

Kortom onderwijs samen met intrinsiek gemotiveerde jongeren is zeer inspirerend. Door gesprekken te voeren met de jongeren over hun toekomst dromen en persoonlijke leerdoelen krijg ik een energiekick.

onderwijs maak je samen

Β 

ontworpen door een student

Wat is mijn taak?

Ik leg het project op papier vast oftewel een docentenhandleiding schrijven. Naast het schrijven stuur ik erop aan dat de studenten oefenen met de verschillende kennis, houding en gedragingen passend bij hun beroep.

De groep heeft een eigen Instagram account bij gehouden. Daarin laten ze het project en de samenwerkingspartners profileren binnen Rotterdam.

Uitdagend is dit zeker!

Elke dinsdag gaan we met de groep studenten langs de samenwerkingspartners. Verschillende werkplekken worden bekeken. Als toetje kijken we een voorstelling of volgen nog een workshop. Afgelopen week hebben we een les gehad over ‘Spoken Word’. Bijzonder om te zien hoe de jongeren zich hiervoor openstellen en hun kwetsbaarheid tonen.

De dinsdag staat in het tekenen van hun loopbaanontwikkeling. Wat wil ik in de toekomst? Welke baan lijkt mij ook tof? Waar kun ik mijn talent nog meer ontwikkelen.

Vind je hetΒ interessant? Bekijk de Instagram en houd mijn blog in de gaten.

Binnenkort zal ik mijn persoonlijke ervaring delen over de C.O.P.
Hoe vergaat het mij? Wat vinden de studenten ervan tot nu toe? Welke leerdoelen haal ik hieruit.

Liefs,

Miss Bijnini

Wil je meer ervaring lezen over mijn onderwijs avonturen. Lees hier.

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

1 Reactie

  1. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
    gains. If you know of any please share. Thank you!

Reacties zijn gesloten.