Onderwijs online
Blogs Persoonlijk

Onderwijs online

Onderwijs Online Inspiratie

Om eerlijk te zijn heb ik soms geen inspiratie voor een mooie les. Gelukkig kan je op onderwijs gebied online veel vinden. Sinds CODID heb ik enorm veel onderwijs online gegeven.Β Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen wanneer je een les moet voorbereiden en je hoofd vol zit. Ik had geen deadline voor een les maar voor een blog. Hoe zorg jij ervoor dat je weer inspiratie krijgt voor onderwijs of andere zaken?

Geen inspiratie voor online lesgeven

Ik heb mijn turquoise panter jas aangetrokken en lekker zittende schoenen en ben eenΒ wandeling gaan maken in mijn fijne stad Delft. Β Heerlijk de wind door mijn haren en tegen mijn gezicht en rustige akoestische muziek op de achtergrondΒ  kijkend naar het inspirerende Delft. De herfstkleuren vind ik prachtig en krijg ik veel nieuwe ideeΓ«n van.

online onderwijs

Toen ik langs het water liep onder de mooie herfstkleurige bomen kwamen de gedachtes op voor mijn nieuwe blog. ‘ Onderwijs online waarom doet niet iedereen dat?’ Β Hup snel doorlopen naar de coffee Company en schrijven, want straks raak ik het kwijt.

Het wandelen helpt mij om geΓ―nspireerd te raken. Wat is dat voor jouw? Naast het wandelen is Delft ook de stad waar ik geraakt kan worden door gebouwen, plekjes, herinneringen en winkels.

Onderwijs Online

#SuperHip #inspiratie #spannend #onderwijsvannu

Tegenwoordig door COVID is iedereen in een sneltrein gekomen!Β 

Voor de herfstvakantie had ik een afspraak met een ICT collega. Hij vroeg ons waar het team behoefte aan had. Wij riepen heel hard: SMARTBOARD!! (2010)

Tijdens het gesprek werd ik bewuster van het leermiddel. Wat doe ik eigenlijk met de smartboard functies? Wat doen mijn collega’s? Heb ik genoeg skills om met een smartboard om te gaan? Etc.

Het nieuwe schooljaar gaat van start

Onderwijs van nu

Ik kan mij voorstellen als je niet bent opgegroeid met technologie en de media van nu dat het spannend is om het in te zetten. Je bent bijvoorbeeld niet van de generatie van de Hastags (#) , SnapChat, Tinder, Facebook, Youtube , Socrative, Kahoot en Instagram en misschien wel e-mailen.

Probeer iets uit. Als je in COVID tijd bent begonnen in het onderwijs kun je genoeg van websites halen! Durf en probeer vooral uit!Β 

Wanneer je net als ik gek bent van onderwijs online als didactische leermiddel in te zetten is een smartboard wel een uitkomst. Mijn droom is altijd om collega’s hierin meer te inspireren en mee te nemen. Ik denk dat hierin nog een stapje gemaakt kan worden binnen het huidige onderwijs. Mijn skills kunnen daarin ook nog een stapje verder gaan. Tegenwoordig zijn we juist een goede weg ingeslagen! COVID heeft hier een enorme rol in gespeeld.Β 

Β 

Bijnini logo

Onderwijs en digitale leermiddelen kan je niet meer los van elkaar zien. Onderwijs van nu volgens miss bijnini( ik) is informatie opzoeken, analyseren, delen, kritische zijn, creatief en ondernemen’ oftewel je moet het zelf tot je nemen en je eigen maken!

Wees nieuwsgierig naar onderwijs online en zet door dan kan je alles lerenΒ 

Zo leerde ik via YouTube Haken. Ik denk dat veel van onze studenten leren door beeldmateriaal te bekijken en erover te praten en te schrijven.
Zoek een toffe websiteΒ op waarop het gebruik maken van een media tool in de klas helder wordt uitgelegd doormiddel van een video! Hup je kunt het echt toepassen!

Als enthousiaste onderwijs online gek vind ik het zonde als je het nooit hebt geprobeerd.Β  Ik zie kansen hierin op het gebied van differentiatie of begeleiding. Maar ook inspiratie!

favoriete onderwijs online websites

Genoeg ideeΓ«n en inspiratie voor een nieuwe werkvorm. En het kost nog minder tijd dan een rondje Delft!

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *