IJsland paardrijden
Blogs Paardrijden

Paardrijden door IJsland

Hekluhestar paardrijden door IJsland

paarden

Vorige jaar zomer boekte ik de reis naar IJsland. Tijdens het boeken bevond ik mij in een koffietentje in Delft.Β  Ik had op Instagram vaker Hekluhestar voorbij zien komen. In het tentje belde ik Gerrit op dat ik graag wilde boeken. ( augustus 2021) Na 10 minuten had ik een e-mailtje opgesteld in korte zinnen dat ik mij wilde inschrijven voor de zesdaagse reis. Bij de eerste vergadering dat ik mij moest voorstellen aan de nieuwe teamleider zei ik heel stoer! Mijn naam is Nienke Selbeck en ik ga over een jaar op reis naar IJsland alleen! Het is juli 2022 en het paardrijden door IJsland gaat bijna beginnen.

Hoe gingen de voorbereiding?

Helaas ging de voorbereiding de afgelopen maand anders dan ik had gewild. Ziek zijn stond niet op mijn lijstje, de drukte in juni was als gezin soms door bikkelen. Tussendoor ziek zijn helpt daarbij ook niet. Dat kost de huidige energie. Mingus ging voor het eerste wennen op de basisschool. Intussen reisde mijn vriend afgelopen maand door Nederland en BelgiΓ« voor het werk. Desondanks had ik ook nogΒ  ja gezegd op een verzorgpaardje. Vandaar dat er genoeg beweging was rondom het gezin. Hierdoor liep de voorbereiding op de paardrijdtocht door IJsland even anders. Voor mijn gevoel dus niet β€˜goed’. Wat is niet goed? Wanneer is het goed genoeg? Kun je ultiem voorbereiden op een vakantie waar ook avontuur komt kijken? Is loslaten ook een idee?

paardrijdend oor IJsland

Alles bij elkaar is het mij niet gelukt om een keer in de week te sporten naast het paardrijden. Dat was balen. Na een keizersnee merk ik dat het belangrijk is om te blijven sporten. Hierdoor gaat het paardrijden ook veel beter. Nu mis ik spierkracht in mijn benen bijvoorbeeld met aansporen. Ook dit is een proces waarbij ik dus niet alles onder controle heb. Bij mij komt dit thema veel terug!

Een mens kan meer dan je denkt!

De bovenstaande vragen spelen veel af in mijn hoofd. Heb ik wel genoeg conditie Heb ik wel genoeg spieren om zes dagen paard te rijden door IJsland? Komen mij spullen wel aan? Zo gaan mijn gedachtes met mij aan de haal. Hoe ik met deze vragen omga? Heb jij tips? Voor nu maak ik het bespreekbaar en schrijf ik het op.Β 

Β In de tussentijd zorg ik ervoor dat ik gezond eet, zorgen voor mijn lijf, ontspanning opzoeken en vertrouwen. Een mens kan meer dan je denkt! Kijk maar naar het programma Kamp van Koningsbrugge. Toch klinkt dat makkelijker op papier dan in werkelijkheid!Β 

Gedachte spinsels

Gedachtes

Ik kan niet meer terug!
Ik ga loslaten!
Ik ga ervaren!
Ik ga een traan laten!
Ik ga een lach loslaten!
Ik ga op avontuur.
Ik ga verbinden met de natuur!
Op IJsland paardrijden!

IJsland paardrijden

Kortom paardrijden door IJsland

Conclusie, de spullen staan opgeschreven op mijn mobiele telefoon. Zie hier de screenshot van de paklijst! Wollen sokken, tijdschrift en een leuk boek moeten nog worden uitgezocht. Ten slotte mag ik ook niet teveel meenemen.Β  Paardrijden door IJsland gaat echt gebeuren met en zonder de gedachtes!

Na de reis zullen er aantal blogs komen! Mijn notitieblokje gaat mee die ik van een lieve vriendin heb gekregen voor dit avontuur. Foto’s van Gerrit & Mingus heb ik er al ingeplakt!

Desondanks alle gedachtes, paklijsten en spannende dingen heb ik er enorm veel zin in!Β 

Β 

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *