Blogs Paardrijden

Paardrijden in IJsland op de plek Hekluhestar

In IJsland paardrijden

Wanneer ik deze blog schrijf is het nog 25 dagen tot mijn reis naar IJsland. Paardrijden in IJsland op de plek Hekluhestar. Mijn hoofd ratelt met welke spullen ik moet meenemen. Ook omdat Schiphol nu niet de fijnste plek op aarde is met het chaotisch reizen ben ik aan het bedenken of ik met handbagage kan reizen. Dit scheelt inchecken en gedoe!

Paardrijden in IJsland op de plek Hekluhestar

Wat neem je mee op een paardrijdvakantie in IJsland?

Terwijl ik dit heel stoer wil opschrijven hoop ik dat ik straks fijne kleding heb! Uiteraard met paardrijden is het belangrijkste dat je outfit lekker zit. In IJsland gaat het erom dat je beschermt bent voor de regen en de wind. Vanuit Hekluhestar heb ik een papiertje gekregen wat ik allemaal mee moet nemen. Zoals een buff sjaal voor het lava zand waar je over gaat galopperen. Wat kijk ik daar naar uit! Een magische belevening of het kan vies tegenvallen! We gaan het beleven.

Doordat het weer in IJsland niet tropisch is heb ik ook goed moeten kijken wat voor kleding ik meeneem. Ook heb ik gekeken naar duurzaamheid en lange termijn gebruik. Gelukkig rijd ik elke week paard en heb ik inmiddels een verzorg IJslander! Hierdoor heb ik kleding aangeschaft wat ik na IJsland ook nog kan gebruiken. Om te beginnen prachtige Ariat laarzen die ik combineer met een jodhpurbroek. Waardoor je geen chaps nodig hebt.Β  Ten slotte nog een goede regenjas, winddicht en hopelijk ook waterdicht. Enerzijds wilde ik van een paardrijd merk maar ik ben toch gegaan voor een outdoor merk. Hopelijk blijft mijn dikke trui en thermo onder mijn jas droog!

Paklijst om paard te rijden in IJsland

Concluderend genoeg aangeschaft! Tip als je gaat. Probeer elke maand te sparren voor iets voor je reis. Zodat je het niet allemaal in een keer moet aanschaffen.

Paardrijden in IJsland op de plek Hekluhestar vergt voorbereiding. Als je al veel paarden spulletjes hebt is het belangrijk om te weten dat je kleding die je elke week naar de manage draagt niet zomaar mee mag nemen. Β Er mogen geen bacterie in IJsland komen. Een paardje dat uit IJsland is gehaald mag ook nooit meer terugkomen op IJsland. Je kunt wel kleding wassen! Hiervoor kun je verschillende middelen gebruiken. Ook hier ben ik nog op onderzoek uit. Als ik het juiste antwoord heb dan zal ik hem zeker delen! Of jullie hebben goede tips?

Paardrijden in IJsland op de plek Hekluhestar

Kortom

Kortom genoeg ter voorbereiding op de toffe reis. Paardrijden in IJsland is echt een droom. Elke dag kijk ik naar de prachtige video’s op Instagram. Ook zal het af en toe afzien zijn in de regen, wind en kou! Met andere woorden een avontuur en een uitdaging!

IJsland

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *