Blog preview
Blogs Paardrijden

Paardrijtocht in IJsland

In gedachte rijd ik op een grijs IJslands paard die galoppeert over vulkanisch as. Weetje? Dit wordt gewoon werkelijkheid. Een paardrijtocht in IJsland van zes dagen door de ongerepte natuur. Wat nu?

Als ik koffie drink op terras alleen of voor het naar bed gaan dan gaan mijn gedachtes naar de tocht. Mijn buik kriebelt en mijn ademhaling gaat sneller. De adrenaline komt al een beetje bovendrijven. Is dat spanning, onzekerheid of angst? Als jij eraan denkt. Zou jij het doen? Iets avontuurlijks doen alleen. In het verleden dacht ik na om alleen te reizen naar ongerepte natuur maar dan nam de angst de overhand. Mijn grote voorbeeld is hierin mijn grote zus Hesther. Door MongoliΓ« op het paard. Daarna leverde het haar ideeΓ«n op van haar eigen onderneming. Tevens komt ook haar boek uit binnenkort! ‘ Het Mongoolse Paard, het meisje en de therapeut’.

Paardrijden betekent dat ook groei?

Wat zou een paardrijtocht mij opbrengen door de ongerepte natuur?

Mijn collega gaf aan dat een paardrijtocht in IJsland een reis zal zijn om nooit te vergeten. Dat kan ik uiteraard pas in september over bloggen. Maar gedachtes die bij mij opkomen zijn persoonlijke groei, avontuur en een beleving voor het leven. Wie weet vind ik daar in de ongerepte natuur mijn essentie als mens. Kan een paardentocht je veranderen als mens? Die vraag blijft voor nu nog onbeantwoord. Over een aantal maanden zal ik het weten!

Wil je paardrijden in IJsland.

Hoe ziet de paardrijtocht eruit?

Ik heb de tocht geboekt bij HekluhestarΒ -the horses of Hekla.

Dag 1 Vijf uur paardrijden door de weilanden en lava velden. Langs de rivier de Ranga. Je overnacht op een van de laatste boerderijen van de Hooglanden.

Dag 2 Op het programma staat een tocht door de woestijn van as, lava velden van SΓΆlvahraun. Dichtbij de vulkaan Helga. Heel erg spannend lijkt mij deze tocht. Maar ook magisch om door het as te rijden. Hierdoor wordt er ook aangeraden om een goeie sjaal mee te nemen voor je gezicht. Neem een kijkje op de Instagram van Hekluhestar voor de leuke beelden. Deze dag paardrijden is 6 uur door groen gebied.

Dag 3 Een rustige dag dus maar een halve dag rijden (4 uur). Op weg naar een populaire gebied in IJsland, Landmannalaugar. Even bijkomen in de middag om te baden in een warmtebron. Uiteraard neem ik mijn boekje mee om te schrijven.

Wil je paardrijden in IJsland.

Het programma

Dag 4 We blijven bij Landmannalaugar. Je gaat het gebied verder verkennen via andere routes. Een wild pad wat alleen vroeger werd gebruikt door de boeren. Vergeet niet dat ten alle tijdens naast de andere ruiters ook 50 IJslanders mee lopen of galopperen.

Dag 5 Op dag 5 ga je weer een stuk terug rijden. Naar de Hoogland richting Afangagil valley. Veel boeren komen in September bij elkaar in dit gebied voor een ‘ Rettir’. De boeren verzamelen de schaapjes te paard. De verzamelplaatsen worden RΓ©ttir genoemd. Uiteraard wordt er daarna vaak ook een feestje gevierd.

Dag 6 De laatste dag wordt doorzetten en genieten van het laatste stukje avontuur. Op het IJslandse paardje ga je door de rivier van de Ranga. De tocht duurt maximaal 8 uur rijden.

Icelandic horses

Oftewel een mega avontuur wat komen gaat. Als ik erover nadenk dan krijg ik kriebels in mijn buik van energie. Naast mijn wekelijkse paardrijlessen ga ik de komende tijd ook aan de slag met kracht en conditie. Immers is paardrijden echt een sport! Kleine stapjes naar het grote avontuur. Stukje loslaten van het gezin en stukje controle overgeven aan de IJslandse paardjes.

Wil jij ook een paardrijtocht boeken door IJsland? Of ben je nieuwsgierig naar mijn voorbereidingen blijf dan de komende maanden mijn blog lezen! Wie weet krijg jij ook wel kriebels of lef voor iets wat je al heel lang wilt. Je leeft immers nu en niet morgen! Wat let je! Ik doe het , dus waarom jij niet!

Paardrijkleding voor ijsland

Paardrijkleding wordt nog een zoektocht voor naar IJsland. Op die zoektocht neem ik jullie binnenkort mee. Ik ga zeker kijken naar mijn favoriete merk.

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *