Pasta saus
Blogs Persoonlijk

Pasta rode saus een familie recept

Pasta rode saus

Iedereen kent het fenomeen pasta rode saus. Maar ken je ook mijn familie recept?Mams, deze blog draag ik aan jou kookkunsten op! Deze saus is extra lekker omdat er liefde, geduld en geen pakjes om de hoek komen kijken. Sinds ik met Gerrit samenwoon koken wij bijna niet meer uit pakjes. Vaak vind ik het te zout en je kunt heel veel zelf maken. Hoewel wij nemen ook wel eens een Kaasfondue mee op wintersport! Daarentegen komen pakjes verder niet in huis. Voor inspiratie bekijk ik vaak de recepten van Uit Paulines Keuken of Ottolenghi.Β 

Benodigdheden voor de pasta

Bouillon groente/rundvlees
Tomaten 400g of blikje
Tomatenpuree klein blikje
Peper/zout

Wortels zak
Bleekselderij
Teentje KnoflookΒ 
Pasta zoals Spaghetti of ander soort!Β 

Gehakt 250 gr
Uien
Italiaanse Kruiden
Plastic bakje voor invriezen!

Liefde heb je echt nodig tijdens dit recept! Uiteraard ook tools! Een keukenmachine voor de wortels & bleekselderij klein te maken! Of heb je perfecte snijkunsten! Dan kun je de wortels en bleekselderij ook heel erg klein snijden. Kortom gaat jullie maag al knorren? Pasta rode saus ala Miss.Bijnini en Mutti.Β 

Pasta saus

De bereiding van de rode saus

  1. Zet bakjes klaar voor de verschillende ingrediΓ«nten.
  2. Uien, wortels en bleekselderij klein snijden.
  3. Maak de wortel stukjes en bleekselderij stukjes in de keukenmachine fijn. Of! Kleine blokjes snijden.
  4. Voeg ook bij de wortel of bleekselderij een of twee teentjes knoflook.Β 
  5. Gebruik een hapjes pan en rul het gehakt. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de uien toe!Β 
  6. Laat het allemaal eventjes lekker pruttelen! Dit doe je op gevoel.Β 
  7. Voordat je de groente allemaal toevoegt aan het gehakt doe je er nog een klein blikje tomatenpuree bij.Β 
  8. Β Lekker roeren!Β 
  9. Je bent bijna klaar. Dit recept ( 4. personen) maak je in ongeveer 20 minuten als je het uit je hoofd kent en een goeie keukenmachine hebt.Β 
  10. Als laatste voeg je de groente toe.Β 
  11. Roer alles goed om en voeg daarna het volgende toe; Blikje tomaten of passata als je dit nog hebt!Β 
  12. Gebruik je blikje en vul het voor de helft met water. Samen met het water voeg je een half/heel bouillon blokje toe.
  13. Echt even laten staan! Hoe langer het staat hoe lekkerder!Β 

Smullen maar!

Samengevat alles bij elkaar gooien in een hapjes pan. De kruiden zoals Italiaanse, oregano of basilicum lekker toevoegen nadat je alles erin hebt gedaan! Het maakt niet veel uit als het maar een beetje Italiaans is! Ik kook vaak met leftovers. Wist je dat ik een liefde had voor koken!Β 

Β 

Heb je het recept gemaakt! Laat weten of het heeft gesmaakt
Bijnini logo
Nienke
blogger

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *