IJsland paardrijden
Blogs Paardrijden

Ruitervakantie in IJsland de voorbereiding

Het is aftellen ‘Β Ruitervakantie in IJsland de voorbereiding! Als ik deze blog schrijf dan is het nog 3 maanden , 11 dagen en 4 uur! Paardrijden in IJsland. Vorige jaar augustus boekte ik de reis in een koffie tentje in Delft. Kortom een jaar van te voren! Een ruitervakantie in IJsland vergt wat voorbereiding zowel mentaal als fysiek en natuurlijk praktisch zaken. Ook omdat het geen twee dagen paardrijden is maar het zijn het zesdagen van ongeveer 6 a 8 uur paardrijden.Β  Β 

IJsland paardrijden

Alleen reizen naar IJsland

Ten eerste heb ik mij voorgenomen na het boeken om niet onvoorbereid te gaan paardrijden in IJsland. Ik rijd elke dinsdag paard op een manege. Dit helpt mij om in het ritme van paardrijden te blijven en vooral mijn techniek en mentale gesteldheid te laten groeien. Dat laatste benoem ik juist! Vaak denk je dat je fysiek voorbereid moet zijn. Uiteraard is dat ook zo! Maar vergeet niet dat een langere reis ook extra mentale uitdaging vraagt van jezelf. Niet iemand op terug te vallen dan alleen je zelf! Naast het paardrijden vind ik bijvoorbeeld het reizen ernaar toe ook al enorme uitdaging! Vroeger vond ik het al vreselijk om van Delft naar Noord Holland te reizen met de NS. Gelukkig heb ik dat ook overwonnen!Β 

Ditmaal bewust gekozen om alleen te reizen. Ook omdat Gerrit niet kan paardrijden!

Misschien wel zoekende naar mijn eigen krachten, gedachtes en stiltes. Ik ben trots dat ik de stap heb genomen ook al kan de angst mij soms ook overrompelen als ik langs Schiphol rijd. Er is even geen weg terug zeg ik dan tegen mezelf. Bovendien wil ik dit ook niet. Maar ik weet wat ik moet achterlaten. Mingus & Gerrit. Daar denk ik nog maar even niet aan, want dan stromen de tranen langs mijn wangen!Β 

Maar hoe zorg ik dat ik zelfverzekerd op ruitervakantie ga?Β 

paardrijden

Voorbereiden ruitervakantie

 • Elke week paardrijden
 • Elke week naar de sportschool (fysiek fit blijven)
 • Praten met ervaringsdeskundigen zoals mijn lieve collega Esther
 • Artikelen lezen
 • Webwinkels afstruinen zoals Atorka!Β 
 • Buitenritten maken
 • Persoonlijk ontwikkelingsboeken lezen
 • Schrijven erover op mijn blogΒ 
 • Paarden websites bekijken zoals icelandic horse
 • IJslander verzorgpaardje zoeken in de omgeving van Delft
 • Dromen over een eigen IJslanderΒ 

Ruitervakantie in IJsland de voorbereiding

Je kunt tijdens het paardrijden jezelf behoorlijk tegenkomen. Dit overkomt mij vaak genoeg tijdens de dinsdagen bijvoorbeeld op paardje Gabber. Dit geeft je ongemakken en daar groei je van! Het schrijven erover is trouwens gemakkelijker dan het aangaan!Β Β Liefst vermijd ik soms dat ene paard doordat het zoveel ongemak en angst oplevert. Men zegt dat daar juist de groei zit! Ook in IJsland kan ik ongemak of angst ervaren. Door jezelf hierdoor heen te helpen op een veilige manier kan het je mentaal laten groeien. Desondanks vind ik dit soms nog steeds een lastig verhaal! Enerzijds wil ik er voor de 200% gaan. Anderzijds denk ik af en toe ‘ Help ik ga niet!’ Gelukkig is dat laatste niet elke week!Β 

Daarom wordt paardrijden ook wel vaak gebruikt bij therapie. Lees maar op de website van mijn zus! Of in haar boek! Het paard spiegelt je ziel.Β 

Β 

Praktisch zaken

Naast het mentale en fysieke stuk zijn er natuurlijk ook praktische zaken. Hieronder een lijstje van mijn inpak lijst!Β 

 • Extra overnachting
 • Warme kleding
 • Anorak tegen de wind
 • 2x wollen sokken
 • 2 paar handschoenen
 • Lang ondergoed
 • Warme trui
 • Fijne rij broek
 • Paardrijd laarzen (In IJsland is er een streng begeleid rondom paardrijd spullen wegens ziekte)Β 
 • ZonnebrilΒ 
 • Waterfles
 • Zaklantaarn
 • Extra powerbank! Er is geen elektriciteit in de Highlands
 • Boek, haken of andere entertainment! Dus geen Netflix.
 • Bus kaartjeΒ Β 
 • Cap

Β 

Conclusie ruitervakantie in IJsland de voorbereiding

Kortom een hele onderneming om zesdagen te gaan paardrijden in IJsland. Een jaar voorbereiding zal je denk ik niet nodig hebben als je de huidige ervaring hebt van een ruiter. Voorbereiden op zoiets is altijd fijn! Het is immers een ruitervakantie voor de gevorderde ruiter. Conclusie het zal een onvergetelijke ervaring zijn! Na de reis zal ik ook elke dag een blog schrijven over elke dag! Zodat je de reis vanuit de bank mee kan lezen en geΓ―nspireerd raakt om jezelf ook een ticket te boeken naar IJsland of een ander stuk op de wereld om heerlijk paard te rijden om de leukste, schattigste, stoerste en wolligste paarden Icelandic Horses! 

Wil je meer weten?

IJsland paardrijden

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *