IJsland
Blogs

Ruitervakantie in IJsland

De reis naar IJsland dag 1

Het gaat echt beginnen ( 21 augustus 2023). Na vele blogs post op mijn website en op Instagram is het echt zover paardrijden in IJsland. Een ruitervakantie door de prachtige natuur van IJsland.Β 

Al twee dagen had ik mijn handbagage klaarstaan. Om 8.30 ben ik vertrokken uit Delft. Het afscheid nemen van Gerrit en Mingus viel mij zwaar. Het idee dat ik niet snel of soms onbereikbaar was gaf mij een verdrietig en angstig gevoel. Gek eindelijk want in de tijd van mijn opa en oma was dat niet anders!Β 
Met mijn handbagage liep ik van het huis naar de trein zoals je normaal evenΒ  op en neer gaat naar Rotterdam. Eenmaal in de trein voelde ik een rust over mezelf komen. Ik zei tegenmezelf: ‘Je kan dit!’Β 

In de trein sprak een dame mij aan. Ze sprak gebrekkig Engels. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ze ook naar Schiphol moest maar niet wist dat ze moest overstappen bij Leiden. Hup ik nam erop sleeptouw. Grappig hoe dat werkt als je dus alleen reist. Gelijk aanspraak.

De vlucht

Eenmaal op Schiphol kwamen de zenuwen naar boven.Β  Wat een drukte, prikkels en borden. Daar kreeg ik wel even stress van. De stress overviel mij waardoor ik zwetende oksels kreeg. Al snel was ik door het handbagage deel en merkte ik dat ik rustiger werd. Ik kocht een extra boek op Schiphol ‘ Keuzes maken’. Trakteerde mezelf op een gezonde sap en koos toch voor Netlix!

De vlucht met Icelandic Air naar IJsland was fijn. Tijdens het opstijgen overviel mij een gevoel van trots. Trots op mezelf, trots op Gerrit en Mingus. Zolang naar iets toegeleefd. Een traan van trots liep over mijn wangen.Β 
Het vliegen was relaxt. Ik zat naast een echtpaar die samen IJsland gingen verkennen per auto.

Yes ik ben in IJsland

Alleen reizen met handbagage is echt een aanrader. Het gevolg was dat ik snel in de Fly bus zat. Tip koop je kaartje alvast online zodat je zo door kan lopen. In de bus keek ik al mijn ogen uit. Wat een bizar landschap. Kaal, groen, vulkanische stenen. 

Eenmaal aangekomen bij het BSI terminal moest ik uiteraard plassen! Na een WC te hebben gezocht kwam ik gelijk iemand tegen ( die tevens de komende 5 dagen mijn slaap buddy werd) die ook ging paardrijden bij Hekluhestar. De paarden van Hekla ( vulkaan). Het groepje werd steeds groter. Duitse, Franse, USA, NL! Sociale media is toch handig! Hierdoor herkende we de eigenaar van de boerderij. Niks geen bewijs van deelname allemaal op goed vertrouwen! Heerlijk!  Jippie! De ruitervakantie in IJsland is begonnen en een deken van zelfverzekerdheid viel over mij heen. 

IJsland

Boerderij in IJsland

Tijdens het autorijden naar de boerderij keek ik mijn ogen uit.Β  Adembenemend. Onderweg zagen we allemaal lieve IJslandse paarden in alle kleuren en maten. Kortom kriebels in mijn buik. Glunderend zat ik op de bank. Blijven kijken en alles in mij opnemen en laten binnenkomen. YES YOU DIT IT!!Β 
De boerderij waar je slaapt is basic maar knus. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Anita de eigenares van de boerderij. Gelijk moet ik een grens over. Samen slapen met mensen waarmee ik bijna nog geen woord hebt uitgewisseld. Al snel kijken het Italiaanse meisje en ik elkaar aan! Zij voelt vertrouwd en andersom voelt ze dat bij mij. Vanaf dat moment besluiten we samen onbewust dat we de gehele reis naast elkaar slapen!Β 

Nadat iedereen is geΓ―nstalleerd met zijn spullen gaan we met elkaar aan tafel. Anita en Stefner leggen uit hoe het verder verloopt.

Eten
Slapen
Ontbijten 8.00Β 
Naar de paarden lopen
Morgenochtend vetrekkenΒ 
Nieuwe hut (waar we een nacht slapen)

Daarna gaan we een rondje met de vraag. Wie ben je? En op wat voor paard wil je graag rijden?

IJsland en paardrijden

Een lief, positief paardje. De volgende ochtend krijg ik Light Foot ( IJslandse naam kon ik niet onthouden)! Een achtjarige, enthousiaste paardje die niet stil kon staan zo gevoelig was hij. Of was ik de gene met ongeduld en volle energie? Het voelde ieder geval al snel goed!Β 

Dag 1 van de ruitervakantie in IJsland zit erop. Deze dag heb ik allerlei emoties gevoeld. Van stress, trots, verdriet en zelfvertrouwen. Kortom een prachtige eerste dag van mijn eerste keer alleen op reis. Elke avond schreef ik in mijn dagboek!Β 

  • Dankbaar voor Gerrit
  • Dankbaar voor vandaag
  • Dankbaar voor de natuur
  • Dankbaar voor de lieve groep mensen
Wil je meer lezen over mijn reis. Binnenkort dag 2 online!
Β 

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *