Samen Spelen en Samen delen!

 

Toen ik nog de Pabo deed en voor juffrouw speelde in een kleuterklas hoorde ik mezelf vaak de volgende woorden roepen: ‘Samen spelen en samen delen’.

Tegenwoordig is het heel normaal om alles met de gehele wereld te delen. Foto’s van je nieuwste aankoop, een foto van je heerlijke dampende koffie, visie op de nieuwste make-up trends of de heerlijkste recepten.

Als ik naar het onderwijs kijk dan wordt er door veel mensen keihard gewerkt aan inspirerende werkvormen en lessen. Maar vaak wordt het vergeten om te delen met elkaar. Je wilt immers toch met zijn allen inspirerend lesgeven? 
Een bijeenkomst tussen verschillende collega’s op school heeft me geinspireerd voor deze blog.

Allemaal waren we onze energie aan het steken in het bedenken van lessen voor het vak LOB (loopbaan orientatië en begeleiding). We deelden informatie en ervaringen met elkaar. Achteraf kwam er bij mij een kritische noot bovendrijven. Een gemiste kans! Waarom waren we niet eerder bij elkaar gekomen? Bijvoorbeeld 4 dagen! Met zijn allen hadden we elkaars krachten kunnen bundelen en een ‘algemeen’ stuk kunnen ontwikkelen die voor iedereen inzetbaar was. Ervaringen van oudere collega’s en jonge collega’s gebundeld.

Nu hebben apart collega’s van elkaar energie gestoken in het ontwikkelen en misschien daardoor wel slapeloze nachten gehad. Dit had veel effectiever gekund.

Samen spelen en samen delen? 

Binnen het onderwijs wordt vaak afgezonderd door veel mensen het wiel opnieuw uitgevonden. Zo geven ze in Groningen ook de opleiding MBO Sociaal Werk. Waarom niet met deze mensen delen en samenwerken? Wegens drukte en de waan van het onderwijs wordt er vaak gekozen om het binnenshuis op te lossen.

Door samen te delen en samen te werken kom je veel verder! 

Ik hoop jullie hiermee te inspireren om meer te delen en krachten te bundelen.

Kijk naar de krachten bij je collega’s! Bundel de krachten, zodat je samen tot een mooi en inspirerend product komt!

Liefs,

bijnini☆

 

 

 

 

 

 

 

 

Published by

Nienke Selbeck

𝙽𝚒𝚎𝚗𝚔𝚎 (𝟹3) 𝚖𝚘𝚎𝚍𝚎𝚛 𝚟𝚊𝚗 𝙼𝚒𝚗𝚐𝚞𝚜 𝚠𝚘𝚗𝚎𝚗𝚍 𝚒𝚗 𝙳𝚎𝚕𝚏𝚝. 𝙳𝚎𝚕𝚏𝚝𝚜𝚎 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚜𝚝𝚢𝚕𝚎 𝚋𝚕𝚘𝚐𝚐𝚎𝚛. 𝚆𝚎𝚛𝚔𝚎𝚗𝚍 𝚘𝚙 𝚎𝚎𝚗 𝚁𝙾𝙲

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *