De terrassen van delft zijn open

YEAH BABY! De terrassen van Delft zijn open en het leeft in de stad! Bijzonder om te zien hoe een stad tot leven komt wanneer de horeca deuren weer open gaan. Deze tijd heeft mij doen inzien dat horeca niet weg te denken is uit de maatschappij. Het zien van kletsende, consumerende en vrolijke Delftenaren op het terras geeft mij vreugde , hoop en energie. Vroeger dansten men uren en sprak men met elkaar zonder digitale tools! In het prachtige Netflix serie Bridgerton werd er gedanst, gesproken over politiek, romance en misschien wel het moederschap. Het leven gaat om herinneringen met elkaar maken en ervaren. Beleef het moment in het nu inplaats van achter een scherm. Ik denk dat juist verschillende ervaringen opdoen met mensen die je lief hebt het leven maakt zoals het is. Mijn schoonvader vertelde laatste dat mensen die elke dag hetzelfde doen de maanden in korten in hun hoofd. Dit doet het brein. Denk maar aan een vakantie vol met avontuur of een strandvakantie van 10 dagen! Welke kan je het beste herinneren?

Ervaringen delen, spontaan een cappuccino drinken met een vriendin of heerlijk uiteten met een groep vrienden waarin je mooie gesprekken voert! Die momenten blijf je herinneren en het gevoel kun je voelen wanneer je hetzelfde gerecht als toentertijd proefde. Zoals de 1ste overheerlijke appeltaartje van Kobus Kuch met mijn gezin toen de terrassen na de eerste lockdown weer open gingen! Hieronder lees je mijn eerste ervaringen vanaf 28 april toen het terras leven in Delft weer opgang kwam na een zeer lange tijd stil stond!

terrassen Delft

Yes de TERRASSEN van Delft zijn toegankelijk

Hieronder lees je mijn lijstje waar ik als eerste een heerlijke lunch at samen met Gerrit na een klusweekend. Bij Hanno Delft hebben ze de lekkerste stoombroodjes van Delft! Op donderdag dronk ik een heerlijke warme chocolademelk met Mingus bij Kobus Kuch! Immers heeft Kobus de lekkerste slagroom die er in de horeca is! Uiteraard als afsluiter van de week zat ik alleen in het zonnetje een heerlijke cappuccino te verorberen bij Cortado!

De Terrassen van Delft zijn weer geopend! De Delftenaren zijn in beweging en in verbinding met elkaar. Face to Face wordt er met elkaar gesproken waarin de mimiek zichtbaar is en de verbinding aanwezig is. FaceTime, WhatsApp of Teams het zijn maar digitale verbinding waar de energie tussen mens niet voelbaar is. Uiteindelijk heeft de mens de fysieke contactmomenten nodig om werkelijk aan te voelen hoe het met iemand vergaat.

Gratis stockfoto met aroma, bovenop, bruin

Mooie gesprekken op het terras onder het genot van mijn favoriete drankje en taartje is mijn ultieme genot!

Delftenaren geniet van elkaar en op het terras! Horeca jullie zijn nodig in de maatschappij!

Hieronder vindt je de links naar mijn eerste terrassen!
De terrassen van Delft zijn open

Lees ook mijn blog over Ontbijten in Delft
Lees ook mijn blog over een Dagje Delft met bijnini

Timemanagement in het onderwijs

Timemanagement in het onderwijs is nog een een vak apart. Op een dag heb je veel verschillende taken en rollen. Echter is het regelen ervan bijna je dagtaak. Op de vrijdag zitten bij mij veel energievreters. Of maak ik de dag druk! Timemanagement in het onderwijs wie heeft hiervoor een certificaat? Sinds kort ontdek ik hierin handigheidjes waardoor je energie overhoudt aan het einde van de dag voor de digitale vrijdagmiddagborrel!

Onderwijs timemanagement

Vrijdag zonder timemanagement

Vrijdag start de dag om 7.00. Terwijl ik mij aankleed check ik tussendoor mijn telefoon op WhatsApp berichten, Instagram Posts en soms nog snel mijn mail van outlook. Hij staat immers bij mijn favorieten! Daarna volgt mijn peuter:’Mama jij moet komen, de pinguïn is groen!’. Hup ik til hem eruit en breng hem naar mijn partner. Hij werkt thuis en dat is bij ons een uitkomst! Vroeger moest hij van Delft naar Amsterdam. Samengevat hij brengt de mini naar de opvang. Luxe dus!

Nadat ik mijn yoghurt op heb en mijn lunch heb gemaakt vertrek ik met de auto naar onze pittoreske locatie Leidschendam. De kleinste van mboRijnland maar natuurlijk de leukste! ‘ Tja ik ben bevooroordeeld ‘ Eenmaal met mijn mondkapje op loop ik naar een spreekkamer en stal ik mijn spullen uit. Echter went het mondkapje nooit! Tussen het opstarten van mijn laptop haal ik koffie, heb ik een mini overleg over een zorgstudent. Voordat mijn les start beantwoord ik snel nog vragen in Teams. Zodoende is de werkdag gestart 8.25 en start de digitale les op!

Kortom als ik mijn gehele dag ga beschrijven kan ik nog vijf A4 volmaken.


 • 8.30 – 9.15 Les online
 • 9.15 – 11.00 taken zoals e-mailen, bellen, agenda organiseren, BPV afspraken maken, zorgoverlegje. Je kent het wel!
 • 11.00 – 11.45 Les online
 • 11.45 – 12.30 lunchen, mobiele telefoon check
 • 12.30 – 15.00 Les ‘mijn LOB toppers’
 • 15.00 – 15.45 Individuele gesprekken
 • 15.45 -…. Blijf te lang kletsen en Check nog even mijn e-mail!

Oftewel als je het zo leest lijkt het weinig. Elke donderdagavond zag ik er tegenop. Waarom? Het is immers vrij-dag! Bijna weekend en ik zie mijn LOB studenten weer fysiek. Mindset en timemanagement helpen mij sinds kort om drukke werkdagen te organiseren. Kortom in het onderwijs moet je goed voor jezelf zorgen en je tijd bewaken! Je kunt zo meegesleurd worden door de dag zonder te plassen! Maar hoe? Hieronder wil ik mijn collega’s graag wat tips geven zodat jullie ook je drukste dag door kunnen komen en nog energie over hebben om je hobby uit te oefenen! Deze tips ben ik nu aan het ervaren en uitproberen. In een week tijd heb ik hiervan profijt.

timemanagement in het onderwijs

Organiseren in het onderwijs 10x tips

 1. Welke energievreters staan op je agenda?
 2. Hoeveel energiegevers staan er in je agenda?
 3. Zorg voor balans in taken die je gemakkelijk af gaan en die lastiger zijn op een dag.
 4. Check je e-mail 2x per dag!
 5. Datumprikker! Je stelt een paar data op waarop de BPV kan inschrijven
 6. Zet jezelf op nummer 1 op je drukste dag!
 7. Ben je ook sociale verslaafde? Doe dit alleen in het weekend. Je houdt energie over! Of stop er een weekje mee!
 8. Kies per dag een thema waarop je focust. Deze tip kreeg ik van mijn collega Tim!
 9. Doe dingen waar je tegenop ziet of die energievreter aan het begin van de week.
 10. Inplaats van denken aan een drukke dag probeer om te denken! Ik ga deze dag knallen. Trek een top outfit aan, neem een energierijke lunch mee! Dat klinkt veel fijner!

  Conclusie het onderwijs is druk en nooit af dat weten wel allemaal! Valkuil is vaak dat wij als docenten ons zelf vergeten. Immers doe je het voor de jongeren en hun toekomst! Timemanagement in het onderwijs is een vaardigheid op zich! Blijf aan deze vaardigheid werken ondanks wij allen deze competentie beheersen volgens ons diploma! In een media wereld als nu moet je extra waakzaam zijn op je energievreters.

favoriete Kringloopwinkels in Delft

Tijdens mijn studententijd waren de kringloopwinkels in Delft mijn favoriete winkel. Ik heb een prima baan en heb in die zin niks te klagen wat betreft inkomsten. Dat betekent niet dat ik geen fan meer ben van kringloopwinkels. Juist nu ik moeder ben vind ik de kringloop erg prettig. Speelgoed is echt tijdelijk omdat je kind groeit en ook uitgekeken raakt op speelgoed. Kortom bij een tweedehandswinkels kun je goed je speelgoed kwijt om een ander weer plezier te doen. Daarnaast kun je ook heel goed zelf gebruik maken van tweedehands boetiekjes! Kringloopwinkels in Delft zijn niet weg te denken! Hier kun je lezen hoe ik mijn favoriete kringloopwinkels in Delft beschrijf. Naar welke kringloopwinkel ga jij?

FAVORIETE KRINGLOOPWINKELS IN DELFT

tweedehands shoppen in delft

Naast meubels en speelgoed kun je er ook leuke cadeaus vinden voor je vrienden. Waarom altijd nieuw? ‘ Met kerst of Sint gaat het toch werkelijk meer om de gezelligheid en het bij elkaar zijn dan de aller nieuwste haarband! Werklijk de prachtigste en grappigste pareltjes kun je scoren in tweedehandswinkels! Stel het eens voor aan je familie of vrienden. Uiterraard is het proces van zoeken, kiezen en kopen ook super leuk! Er zijn verschillende kringloopwinkels in Delft te vinden. Hieronder beschrijf ik mijn favoriete kringloopwinkels in Delft!

favoriete kringloopwinkels in delft

Helaas gesloten maar toch moet ik hem even kort benoemen! De Flinstones in de gistraat! In mijn studentenhuis liep ik er elke week langs! Het pareletje wat ik daar scoorde was een kooitje voor mijn ratje! Daar zit nog een hilarisch verhaal aan… Wordt vervolgd!

Rataplan

Top kringloopwinkel in Delft. Het is gemakkelijk te bereiken met de fiets of met de auto! Het zit buiten het centrum. Neem liever de auto want het is een mega grote winkel. Ik scoorde er een prachtige oranje vintage vaas van 6 euro voor een lief vriendinnetje voor Sinterklaas. Liefste wilde ik hem zelf houden. Werkelijke een een top vondst.

Waar: Turbineweg 16a, 2627 BP Delft

Leuke boel

Leuke Boel zit vlakbij de Hovenpassage. Kom je uit een andere stad dan is Leuke Boel ook prima te voet te bereiken en er stopt vlakbij een tram. Er is er genoeg te vinden! Tweedehands shop waar je vintage hart sneller van gaat kloppen! Tip parkeer je auto bij De Aldi en je loopt er gemakkelijk naartoe.

Waar: Papsouwselaan 119 , 2624 AK Delft

etalagefabriek

De etalagefabriek is niet een kringloopwinkel zoals je ze kent. Het is een mix van nieuwe spulletjes, handgemaakte spullen en tweedehands kleding! Toch schrijf ik hem hierbij omdat er een beetje tweedehands te vinden is! Vlakbij zit de lekkerste slager van Delft ‘ Leo’. Nadat je toffe dingen hebt gescoord kun je een lekker broodje smikkelen. Wil je weten waar je lekker kan lunchen?

Waar: Oude kerkstraat 8, 2611 HT Delft

Huisman Garage Sale

Garage Sale ligt in de binnenstad van Delft. Het lijkt er elke dag koningsdag! Wanneer ik even een rondje Garage Sale doe waan ik mij in de oranje gekte van Koningsdag. Kortom genoeg te snuffelen.

Waar: Oude Delft 171, 2611 CG Delft

Conclusie in Delft is genoeg te vinden als het gaat om tweedehands spullen. Kijk naast nieuwe spullen ook naar tweedehands producten! Er is nog een reden waarom je mijn favoriete kringloopwinkels in Delft moet bezoeken. Bijvoorbeeld geld besparen, het milieu steunen en een product een nieuw leven in blazen!

FAVORIETE KRINGLOOPWINKELS IN DELFT

got bag review

Met trots kan ik zeggen dat ik een toffe samenwerking heb gehad met Got Bag. Ik maakte een video unboxing over de Roll Top Got Bag tas. Het toffe van dit merk is dat de stof voor een deel bestaat uit oceaanplastic. Enerzijds heeft de tas een prachtig Design. Anderzijds heeft het ook een maatschappelijke functie. Mooi merk waar ik trots op ben! Duurzaamheid in deze tijd is belangrijk. De snelle fashion van de consumenten slaan door. Op persoonlijk gebied ben ik gek op fashion en style! Tegenwoordig wil ik meer kledingstukken of accessoires dat op langere termijn ook nog prachtig is. Langer plezier en duurzamer!

GOT BAG REVIEW

High lights van de Got Bag Tas

 • Duurzaam
 • Design is top
 • Handzaam
 • Laptop sleeve erin (kan eruit halen)
 • Kleur is stoer
 • Waterdicht
 • Steunt maatschappelijk doel
 • Zit mega lekker
 • Genoeg ruimte

review Got bag video

Een weekje zonder instagram hoe ging het mij af!

Een weekje zonder m&m’s is appeltje eitje! Maar een week zonder mobiel! Iedereen die mijn vorige zin al heeft gelezen denkt, die meid is gek! Tuurlijk ben ik niet gek. Kortom ik vond het tijd voor een experiment met Instagram. Een weekje zonder Instagram vond ik een toffe uitdaging in deze tijd. Op mijn telefoon heb ik al een limiet ingesteld van 60 minuten voor Instram. Kan dat? Yes Instalovers het kan! Ook een weekje zonder Instagram is een verrijking. Lees maar…

geen instagram een weekje

Maandag zonder insta

Help ik druk om het kwartier op hetzelfde vierkantje. Op maandag geef ik les vanuit huis. Meestal deel ik die dag iets over mijn koffie gebruik, to do of avondje voor de buis. Waarom doe ik dit? Met welk doel?
In het middaguur heb ik effectief gewerkt en begon ik prettig aan mijn avondroutine. Bij ons betekent dat tussen 17.00 – 17.30 koken. Dit lukt nu gezien wij 1 minuut reistijd hebben. Tijdens het koken deel ik vaak gerechten op mijn Instagram. Nu had ik focus en echte aandacht. Mijn hersenen waren veel meer aan en in het nu. Geen schakels de gehele dag door. Onze hersenen zijn ook niet gemaakt om de gehele dag te schakelen tussen informatie. Vroeger kreeg je eens in de maand een brief van een verre vriend. Nu krijg je om de 10 minuten een notificatie van Instagram, Facebook, WhatsApp en denk maar eens aan het nieuws.

Kortom ik had maandag een rustiger hoofd en sliep gemakkelijker in dan voorheen.

Dinsdag instagram nada

Dinsdagochtend werd ik met een heerlijk gevoel wakker. Echt anders dan normaal. Meer een gevoel van helderheid en uitgerust hoofd. Dinsdag is mijn drukke lesdag. Vier uur online les en afspraken. Ik betrapte mezelf erop dat ik 1 keer mijn Instagram online intikte! Snel schakelde ik terug omdat ik deze week een doel voor ogen had. Ik voelde een soort rust in mijn hoofd na het werken. Geen Instagram en niet de constante schakeling tussen informatie privé en werk. Hierdoor was ik veel productiever. Het besef komt steeds meer! De keuze om je eigen hoofd horendol te maken doen wij zelf. De aard van een mens is nieuwsgierig zijn en daar weet onze telefoon optimaal gebruik van te maken.

Dinsdagavond post ik altijd een paardenfoto! Paardrijden is sindskort mijn passie en energie boost in de week. Krijg jij van Instagram echt energie? Wees eens eerlijk? Waar krijg jij energie van?

weekje zonder instagram

woensdag 3de dag een weekje zonder Instagram

Het is nog niet helemaal uit mijn lijf en vingers maar veel minder. Schermtijd is 30 minuten versus 2,5 uur per dag! Wat een verschil ook in hoofd en focus. Naast het weekje zonder Instagram had ik ook bedacht om een avondje zonder TV. Geen TV, geen Youtube of Netflix. Inplaats daarvan maakte ik tijd voor mijn andere passie; Bloggen! Niet aan het design werken maar mijn gedachtes opschrijven. Heerlijke bezigheid waardoor ik in het nu ben. Levert mij energie op en blijheid.

een weekje geen instagram

Donderdag bijna insta!

Studiedag voor de boeg. Instavibe in de ochtend is echter uit mijn vingers. Ik denk er niet aan en ga mee met de dag. Geen een keer gecheckt via het scherm of stiekem op mijn telefoon. Mijn gedachte zijn meer gefocust op de dag. Instagram? Wat is dat? Het verdwijnt langzamerhand in mijn patroon.

Ik slaap deze week veel dieper en wordt uitgerust wakker. Voorheen werd ik soms moe wakker. Het kan ook liggen aan de vitamine D3 die ik sinds een week slik. Door meer naar mijn hoofd en lijf te luisteren lukt het mij om keuzes te maken vanuit behoefte. Daarin tegen word ik minder geleefd door apps. Er is daardoor minder energie lek en meer focus.

vrijdag Laatste dag zonder insta!

Ga ik het redden?

Vrijdag is mijn drukste dag van de week. Even voor de gene ik werk als docent op een ROC. Zie hieronder mijn agenda in het kort;

 • 8.30 les
 • 9.30 oudergesprek
 • 11.00 les
 • 12.30 – 15.45 les
 • 15.45 proefstudeer lesje
 • 16.45 sluit ik mijn laptop af : Weekend

Mijn ochtendroutine is echt verbeterd. Meer rust en aandacht voormezelf. Bijvoorbeeld in de rust je koffie opdrinken met Yoghurt. Inplaats van tussendoor scroll en informatie verwerken. Op vrijdag heb ik genoeg prikkels te verduren gedurende de dag.

Door het niet checken van mijn Instagram in de pauze of even een leuke foto posten op je Stories, was het fijner. Ondanks dat was mijn agenda zo druk dat ik wel prikkelbaar thuiskwam. Aangenomen dat het een drukke dag was kan je het achterhalen. Laat staan dat ik tussendoor nog meer had geschakeld en informatie had gezien. Wat was er dan gebeurd?
Bij thuiskomst douche ik de vermoeidheid eraf en trek mijn favoriet chill outfit aan. Breng Mingus naar bed ga relaxt TV kijken.
Nog een dag! Dan weer op Instagram…

Yes! Ik gooi de app op zaterdag op mijn telefoon om 10.00. Wanneer ik hem open ontdek ik gelijk hoeveel informatie erop mij afkomt. Niks gemist! Eerlijk ik vind Instagram leuk om er creatief mee bezig te zijn, stories te maken en mooie foto te delen of tekst te schrijven. Een weekje zonder Instagram ga ik vaker doen!

conclusie weekje zonder instagram

Samengevat kan ik zeggen dat een weekje zonder Instagram mijn heeft verrijkt. Het creëerde ruimte in mijn mindset. Daarmee was mijn hoofd veel minder vol aan het einde van een dag. Onze hersenen kunnen per dag ook maar aantal keer schakelen. Eric Scherder vertelt daar altijd zo mooi over. Interessant gegeven. Terwijl de toekomst steeds meer vraagt om te schakelen. Of doen wij ons dit zelf aan? Ik zie dit ook aan mijn studenten. Worden we bestuurd of kun je kiezen?

Echt je kunt kiezen!! Kies hoe jij je energie wilt verdelen op een dag! Waar wordt je blij van? Levert Instagram je energie op? Wil je scrollen of wordt je erdoor afgeleid?

Ik kies ervoor om Instagram in het weekend te gebruiken. Het is een verrijking om geen Instagram te gebruiken doordeweeks. Ga het experiment aan. En kijk wat het je oplevert. Deel je ervaring!

Liefs,
Miss Bijnini

Online lesgeven dus op afstand is het wat?

De vraag van deze blog luidt; ‘ Online lesgeven dus op afstand is het wat? In deze blog neem ik jullie mee op mijn onderwijsavontuur tot nu toe op het gebied van online lesgeven. Hoe ervaar ik online lesgeven? Is dit de toekomst?

online lesgeven

Het online lesgeven is tot nu toe een groot creatief avontuur. Het grappige is dat ik op 25 oktober 2017 toentertijd, een blog schreef over online lesgeven. Daarin gebruikte ik de woorden #SuperHip #inspiratie #spannend en #onderwijsvannu. Niet wetende dat docenten drie jaar later volledig online les moeten geven. Als ik nu mijn hastags zou moeten opschrijven dan zou dit zijn; #creatief #pittig #afwisselend #HelpIkWilContact #innovatief #verbazing!

Als onderzoekende docent vind ik het niet erg om langs websites te struinen voor nieuwe werkvormen, ideeën en tools. Hierbij komen de #creatief en #innovatief om de hoek! Voor collega’s die minder affiniteit hebben met ICT- werkvormen is het zoeken naar een spelt in een hooi berg. Laat staan het daarna ook nog eigen maken en toepassen gedurende een online les. Door ervaring te hebben opgedaan de afgelopen drie jaar op het gebied van ICT- werkvormen vond ik het afstand onderwijs in het begin van de COVID tijd niet lastig. Inmiddels bestaat COVID al een jaar! Studenten op afstand te begeleiden, motiveren, coachen en lesstof bij te brengen! Dat is echt andere koek! 

Samen zoeken


Intussen heb ik wat tools mij eigen gemaakt. Maar hoe langer het duurt wil jezelf blijven ontwikkelen. Door middel van Instagram volg ik verschillende jufrouws op de basisschool, voortgezet onderwijs en mbo. Je neemt een kijkje in elkaars keuken en met elkaar kun je veel leren. Hieruit volgt dat je elkaar stimuleert om nieuwe dingen uit te proberen. Collega’s die weinig affiniteit hebben werken hard, en proberen dingen uit of zoeken hulp bij collega’s. Het gaat misschien niet rap maar ik vind het dapper dat juist deze collega’s zich erin verdiepen! Dit maakt dat het onderwijs zich in een sneltrein heeft ontwikkelt op het gebied van nieuwe tools inzetten. #Verbazing

Wat zouden de studenten nodig hebben?

In het begin propte ik mijn online les vol met zoveel mogelijk lesstof. Nu maak ik bewustere keuzes. Effect is rustigere les voor mezelf en de student en tijd voor ruimte voor de behoefte van de student. De vragen die ik stel wanneer ik mijn lessen aan het voorbereiden zijn; Wat is belangrijk voor het examen? Wat moet de student kennen en kunnen in de praktijk? Of wat zouden de studenten op dit moment nodig hebben? Die laatste vraag moet niet vergeten worden. Als docent ben je zoekende maar als student helemaal. Ineens is je wereld klein en speelt het af op sociale media, Teams en andere tools! Juist bij jongeren is contact belangrijk! Daar begint het lesgeven bij. Heb je geen contact vergeet het dan maar met je lesje over huilbaby’s of assertiviteit.

Online lesgeven dus op afstand is het wat?

Online lesgeven dus op afstand is het wat? NEE! Docenten en studenten horen een groepsproces mee te maken in de klas. Studenten leren van elkaar en met elkaar. Tuurlijk kunnen ICT tools ons helpen om lesdoelen te bereiken. Maar naast alle lesdoelen hebben de jongeren elkaar nodig. Verbinding met je peergroep, van mening verschillen, leren van elkaars normen en waarden om straks in de werkelijke wereld het op te lossen met die ene collega die in je allergie zit. Dit leer je niet met een Padlet werkvorm over normen en waarden! Gesprekken hebben met klasgenoten, conflicten oplossen, lachen en gek doen! Dat zijn echt de dingen die ik nu mis als docent. #HelpIkWilContact!

Hoe doe ik dit nu? Ondanks ik het contact mis! De tijd nemen tijdens een online les om contact te maken door een quiz, iets over mezelf vertellen, te luisteren en samen met de student onderwijs te maken. Vragen zoals; Waar hebben jullie behoefte aan? Natuurlijk doe ik dit niet elke les!
Mijn mentor les begin ik altijd met de vraag ; ‘Hoe zitten we erbij?’Gooi een lachenbekkie in de chat. De studenten weten het nu en het is een gewoonte geworden. Dit geeft leuke verhalen! Hierdoor voelde ook een jongen de ruimte om te vragen hoe mijn zoontjes eerste keer in de sneeuw was! Dat was goud, dat maakte gelijk mijn dag goed! Er was ruimte voor even in het nu zijn. Er was ruimte voor even in het nu zijn. #verbazing

lesgeven online

Is het wat?

In het online lesgeven op afstand vind ik mijn weg. Maar ik kies voor ouderwets met een beetje onderwijs van nu. Mix waarin ik mijn creativiteit met ICT passie kan combineren. Conclusie waar vooral het contact voorop staat en je als docent en student in verbinding staat en werkelijk oogcontact hebt dan alleen door een camera! Waarin je gevoel kan volgen als docent maar ook kan aanvoelen wanneer een student jou nodig heeft!

Hou vol collega’s! Online lesgeven dus op afstand is het wat? Tja! Ooit zijn wij weer ouderwets met een beetje extra ICT kennis in het klaslokaal aan het werk. Daar begint het contact maken en daarna komt het leren!

Ik ben heel benieuwd hoe andere collega’s het online lesgeven ervaren!

Online lesgeven dus op afstand

Liefs,

Miss Bijnini

Nieuwe baan in coronatijd in het onderwijs

Een nieuwe baan in coronatijd. Kortom het kan! Eind mei 2020 had ik het lef om een vacature te zoeken binnen het mbo onderwijs. Begin vorige schooljaar was mijn emmer vol! Na de kerstvakantie ben ik toen langzamerhand weer gaan werken. In maart tijdens de eerste Lockdown werkte ik vanuit ons eigen huis in Delft. Toen gebeurde er iets….


Tijdens een werkdag in onze rommelkamer werd ik overvallen na een online gebeurtenis binnen mijn werk. Dit zette ik om tot motivatie! Met een enorme motivatie typte ik in google ‘vacature pedagogiek docent’. Ik geloof in een gebeurtenis die op je pad moet komen! Het had dus zo moeten zijn! Net even dat extra duwtje!

Bij de eerste twee google hits vond ik de vacature voor pedagogiek docent bij de opleiding onderwijsassistente! Ik las de visie, bezocht google maps en daar was de match. Kleinschalig, pedagogiek, het beroep onderwijsassistente, mentorschap en een frisse start! Help, de sluitingsdatum was over twee dagen. Door mijn enorme intrinsieke motivatie wist ik de sollicitatiebrief uit mijn vingers te knallen! Tip: ‘Laat hem altijd controleren door vrienden, familie of netwerk’! Nog steeds dankbaar dat ik een netwerk heb die ik kan inzetten voor hulp!

Nieuwe baan, maar wat?

Eerlijk! Ik wilde al een langere tijd een nieuwe baan maar was enorm zoekende. Na mijn zwangerschap ben ik veranderd en wist ik niet goed meer of ik het onderwijs wat vond. Na een lange zoektocht samen met een coach, netwerkgesprekken, intervisie, het opzoeken van informatie over opleidingen zoals de PABO etc. Na een eerdere sollicitatiegesprek op een basisschool voor een deeltijd traject, wist ik het zeker. Het mbo onderwijs zit nog in mijn hart en ik wil het nogmaals proberen bij een ander team. Immers werkte ik al bij mijn huidige werkgever acht jaar.

Nadat mijn brief was verstuurd ben ik ook op LinkeDin gaan zoeken! Ik ontdekte dat een oud collega bij de nieuwe school werkt! Brutaal stuurde ik een bericht! Ook naar de desbetreffende teamleider van de vacature met inhoudelijke vragen! Dat was een geslaagde zet. Ik had na twee dagen antwoord op inhoudelijke vragen en voordat mijn sollicitatiebrief was verstuurd had ik een telefonisch gesprek met de teamleider. Daarin zette ik mijn beste beentje voor en stelde ook inhoudelijke vragen. Tip; ‘Wanneer je solliciteert bekijk ook je netwerk en neem actie. De werkgever wilt een goede kandidaat op de juiste plek, maar de werknemer moet onderzoekend zijn of het echt bij hem of haar past! Ik heb daarin echt mijn gevoel gevolgd! Door mijn acties, brief en het telefonisch gesprek werd ik uitgenodigd voor een online sollicitatiegesprek.

Help! Een online gesprek!!

Nieuwe baan zoeken

Nieuwe baan in coronatijd betekent een online sollicitatiegesprek

Een nieuwe baan in coronatijd betekent dus een online sollicitatiegesprek voeren. Aan de keukentafel met uitzicht op mijn laptop en spiekbriefje. Normaal voel je aan de locatie of het bij je past. Nu was Google Streetview mijn enige hulplijn. Voordeel was wel dat je niet in de stress hoeft te zitten of je het wel kan vinden. De outfit keuze vond ik ditmaal ook makkelijker! Sloffen, spijkerbroek en blouse. Echter heb ik extra mijn best gedaan op mijn make-up look. Via video is het toch fijn als iemand naar een frisse uitstraling kijkt.

Het gesprek: 13 sollicitanten, 2 vacatures!

Het eindresultaat weten jullie al! Inmiddels werk ik ruim vijf maanden op mijn nieuwe school. Een fijne kleine locatie maar net zo intensief als mijn vorige mbo baan! Plus een nieuwe baan kost extra energie! Hoewel ik hier meer mijn passie en motivatie heb teruggevonden voor het lesgeven aan mbo studenten let ik nog steeds goed op mijn energie balans. Wandelen in Nederland in de natuur geeft mij die extra boost! Of even tussendoor mijn website oppakken.

Tip: Blog je ook of doe je veel met sociale media? Bereid je wel voor op de vragen daarover! Bij mij ging het daar ook een stukje over. Een eyeopener voor het schrijven van mijn blogs in positieve zin. Het leuke is dat ik hierdoor ook een toffe uitdaging heb gekregen afgelopen week. Een vlog maken voor onze nieuwe studenten zodat de leerlingen die nu nog de middelbare school zitten een kijkje kunnen nemen bij ons op school! Spannend maar zo leuk waarbij ik energie krijg!


Loop je vast in het zoeken naar een nieuwe baan in coronatijd zoek hulp doormiddel van een coach, intervisie, informatie of je netwerk. Soms kun je via de gemeente gratis loopbaancoach krijgen.

Wanneer de tijd voor jou rijp is zul je het weten! Geloof erin en heb vertrouwen. Stel doelen en ga opzoek. Je zult vast je eigen pad vinden!

Liefs,

Miss Bijnini

Waarom een nieuwe baan? Solliciteren in coronatijd?

Wandelen in Nederland in de buurt van Delft

Tegenwoordig is wandelen in Nederland een actieve bezigheid. Heb je mijn Instagram account al ontdekt in de maand Oktober, November en December? Dan heb jij vast al ontdekt dat ik wandelen in Nederland een feestje vind! Wandelen tijdens de herfst is een van mijn favoriete bezigheden! De warme kleuren, de wind, blaadjes, pompoensoep, alvast een kruidnootje bij de thee, appeltaart, kabouters, waxinelichtjes, warme sokken, truien en een herfsttafel maken! Allemaal dingen waar ik blij van word. Wil je weten waar ik het liefst wandel in Nederland rondom Delft. Hieronder vier adresssen met foto’s in de buurt van Delft.


Wandelen

Wandelen in Nederland mijn favoriete plekjes!

Wil je verschillende soorten paddestoelen ontdekken? Mooie foto’s maken voor je Instagram in het bos. Kortom de Kaapse Bossen in Utrecht staat sinds dit jaar op nummer 1 bij mij als het om de herfst gaat. Een dromerig bos waarbij de herfst prachtig tot zijn recht komt. Binnenkort maar op een winterdag bezoeken!


 

 • Meijendel is het duingebied tussen Den Haag en Wassenaar

Wil je echt een flinke wandeling dan kan dat ook! Dit is een stukje duingebied in Nederland waar ik vroeger al ging wandelen met mijn ouders. Er is een kinderpad waarbij elk seizoen een ander thema centraal staat. Bijvoorbeeld aapjes zoeken of paddenstoelen zoeken!

Wil je een lange wandeling doen dan ben je hier ook aan het goede adres. Kortom voor ieder wat wils! Geen zin in een grote wandeling maar wel in de buitenlucht? Er is ook een speeltuin aanwezig! Maar ben jij een stevige wandelaar dan kun je zo door het bos naar het strand!

Ben je klaar met wandelen, neem dan een kijkje bij Boerderij Meyendel voor een heerlijke pannenkoek! Of in deze tijd een koffie in de hand. Wij starten altijd met een koffie en eindigen met een heerlijke groentekroket of een pannenkoek!


Al zin om je wandelschoenen aan te trekken?

Wij wonen randje Delft centrum oftewel het prachtige Westerkwartier. Ideaal om op de fiets te stappen of de wandelschoenen aan te doen om naar Delftse Hout te gaan. In het begin van de corona ben ik veel met Mingus een frisse neus gaan halen in Delftse Hout. Hierdoor ben ik het meer gaan waarderen. Een lange wandeling maak ik daar vaak niet. Het is ideaal om even een rondje te lopen en daarna lekker bij Café Du Midi te lunchen met een broodje of een mega pannenkoek! Wil je wel een lange wandeling en woon je in Delft. Dan is het juist leuk om een keer vanaf je eigen huis te wandelen.

wandelen in Delft

Mijn laatste tip is Kerkpolder en Woudse bos? Enerzijds als ik aan Kerkpolder denk dan is dat het zwembad waar mijn vader vroeger waterpolo training gaf. Ik ging samen met mijn zus mee door de blauwe glijbaan lopen (zonder water). En het warme bad helemaal voor ons samen! Leuke herinneringen. Anderzijds maak ik nu in Kerkpolder samen met mijn gezin leuke wandelingen en nieuwe herinneringen! Vanaf Delft kun je heerlijk lopen naar Kerkpolder. Woon je randje Tanthof, Buitenhof of Westerkwartier dan kun je gerust vanaf daar wandelen. Naast de polder kun je in het kleine Woudse Bos mooie kastanjes zoeken. Dichtbij huis maar toch voelt het als een stukje natuur!


Wandelen in Nederland levert mij meer energie op dan een avondje voor de TV. In dit nieuwe jaar 2021 ga ik meer wandelen en nog meer genieten van de natuur. Na mijn ‘burn- out’ heb ik juist geleerd om stil te staan en te bewegen en ontspannen. De natuur geeft mij dit. Ik wens jullie dat ook!

Heb je ook nog toffe andere wandeltips in de omgeving van Delft?! Laat het mij weten! Nieuwe wandelroutes zijn altijd welkom!

Liefs,

Miss Bijnini

 

Mijn gepersonaliseerde agenda voor 2021

Sinds ik moeder ben kan ik niet zonder een agenda. Mijn hersenen zijn tegenwoordig ontwikkeld om dingen te vergeten. Tegenwoordig ben ik vergeetachtiger dan ooit en heb ik honderdduizend to do lijstjes rondslingeren om dingen gedaan te krijgen. Het gebruiken van een agenda is dus zeer gewenst! Over organiseren en structuren door middel van agenda’s en notitieboekjes schreef ik eerder een blog. In mijn blog lees je mijn drie favoriete gepersonaliseerde agenda’s voor volgend jaar (2021). Samengevat, kan je al plannen top! Wil je een nieuwe agenda aanschaffen dan ben je hier op het juiste adres! Hieronder bevinden zich mijn favoriete gepersonaliseerde agenda’s voor 2021.

Mijn gepersonaliseerde agenda

Hieronder bevinden zich mijn drie favoriete agenda’s die je kunt personaliseren. Onder andere de purpuz planner, agenda van de website Fotoalbum en de Marschaplanner. Oftewel voor mij stelen ze de show onder de agenda’s voor 2021.

Favoriete Agenda 2021

 1. Mijn agenda via Fotoalbum
  Hierbij heb ik gekozen voor een jaaragenda. Ik vind het fijn om in het nieuwe jaar traditiegetrouw met een frisse agenda te beginnen. Bij Fotoalbum kun je kiezen voor een school- of een jaaragenda. Ik heb gekozen voor de jaaragenda. Mijn agenda is nu helemaal Bijnini ‘personalised’. Superleuk voor als je een eigen bedrijf hebt!

  Behalve een agenda daar personaliseren zijn er ook genoeg andere producten die je naar eigen smaak kunt maken! Daarentegen is de software te gemakkelijk te bedienen om je agenda te personaliseren.

2. Purpuz planner
Deze planner ziet er als het gaat om inhoud super aantrekkelijk uit. Het is strak en er staat theorie in hoe je doelen kunt behalen. In het bijzonder vind ik de foto’s , kleine tekstjes en de kleur en het materiaal van de agenda echt luxe uitstralen! Dat maakt het plannen extra leuk! De nieuwe editie voor 2021 is in verschillende kleuren nu te bestellen!

Mijn gepersonaliseerde agenda.
Purpuz planner

3. Marsha planner
Ik heb de marsha planner 2 jaar geleden gehad. Toentertijd heb ik de paars edititie en de zakelijke edititie (grijs) gebruikt. Het leuke van deze planner is dat je hem echt tot aan de inhoud zelf kan inrichten. Ook wanneer je de agenda een tijdje niet gebruikt kun je hem weer inzetten. Er worden veel stickers bijgeleverd van de maanden, dagen van de week en cijfers. Waardoor je de inhoud kan inrichten.
Deze planner/ agenda springt er wel uit als het gaat om de personaliseren. Zelf de buitenkant kun je versieren met gouden letters.

Kortom;

Kortom, voor 2021 ga ik aan de slag met mijn purpuz planner en mijn bijnini lifestyleblog agenda! Genoeg toffe agenda’s voor 2021 die je kunt personaliseren. Staat jouw favoriet er niet bij. Schroom niet om een reactie achter te laten.

Liefs,

Miss Bijnini

Een dagje Delft met miss bijnini

Je kunt wel zeggen dat ik een ‘ beroemde Delftsecitygirl’ ben! Zie hier het bericht in de Delftsepost. Kortom genoeg stof om mijn ideale dag te beschrijven. Wil je een dagje Delft met miss bijnini beleven? Dan ben jij aan het juiste adres! Wil je weten hoe mijn ideale dagje Delft eruit ziet. Waar kun je ontbijten, winkelen en daarna uitgebreid dineren met je aankopen! Bovendien waar kun je lekker wijntje drinken tot in de late uurtjes!

Ochtend in Delft

Mijn ideale ochtend in Delft begint om 9.30 met uiteraard een zonnetje. Vanuit het station start ik mijn dag en wandel ik langs de grachten de binnenstad in. Naast winkelen geef ik je ook een tip om gewoon door de Delftse binnenstad te wandelen. Kijk ook eens naar boven naar de prachtige grachthuizen. Na een stevige wandeling wil je rond 10.30 aan de koffie en het gebak! Omdat er veel is in Delft geef ik je hier mijn 2 favoriete koffie en gebak tips. Wil je meer weten over koffie drinken in Delft?

 1. Kobus Kuch / appeltaart, koffie, liefde, zandbak kids, terras
 2. Jans Delft / Illy koffie , nogatientje , slagroomgebak , veel keuze , knus
Dagje in delft

Middagje in Delft met miss bijnini

Terwijl je 2 cappuccino in je mik hebt zitten en een lekker taartje kun je beginnen om toffe winkels te bekijken. Zoek je heren kledingzaken? Dan kun je beter naar Rotterdam of Den Haag gaan. Delft is een vrouwenstad ondanks de hoeveelheid aan TU studenten! Integendeel met mijn 2 favoriete koffie en gebaktips zal dit lijstje langer zijn!

Ben je nog steeds blij dat je mee bent met een dagje in Delft met miss bijnini?

Mijn top 10

 1. BijMarlies, koop je altijd wel iets!
 2. LocoLama, je wordt er hebberig van.
 3. O Donna, prachtige jurken of leuke laarzen.
 4. Groene Vingers, de winkelnaam zegt al genoeg!
 5. Instore , fashion voor een festival kun je daar top vinden!
 6. De Showroom, prachtige sieraden om je outfits naar een hoge niveau te tillen!
 7. Paagman, nieuwste inspirerende boeken! Ook toffe kinderafdeling.
 8. De Winkel , tja! Neem zelf een kijkje je kijkt je ogen uit. *Tien jaar geleden werkte ik hier.
 9. Poppedijn, iets buiten het centrum vlakbij het station. Lees hier meer erover.
 10. Voorlopig Delft , heb je nog toffe cadeaus nodig?
Delft winkelen

Na het winkelen wil je natuurlijk ook genieten van een heerlijke lunch. Hieronder mijn favoriete lunch hotspots!

 1. Postkantoor Delft, turksbrood met kip is mijn favoriet!
 2. Cortado Café , verassende broodjes!
 3. De Beierd , overheerlijke soepjes!
delft avondje

De avond valt in Delft

In de schemering lopen door Delft langs de grachten kan soms magisch foto momenten opleveren. Ga je in december naar Delft, dan raad ik je aan om naar Lichtjesavond te gaan. Delft is vaak prachtig verlicht in de avond. Terwijl je dwaalt met al je aankopen kun je heerlijk bij de volgende restaurantjes neerploffen. Let op! Ga je op zaterdagavond, dan is het vaak handig om vooraf te reserveren.

8 hotspots om lekker te eten.

 1. Hanno Delft , alles is lekker!
 2. Pelicaan, de delicatesse plank is musthave!
 3. Stromboli, pizza, pizza, pizza!
 4. Cafe de Ve, snel hapje en daarna lekker aan de bar hangen!
 5. Malee Delft, heerlijk eten wat de potschaft!
 6. Lakila Aperitivo, heerlijke wijnen en goed eten!
 7. LEF, wil je even in Delft naar Parijs dat kan!
 8. Huszar Delft, Vlakbij het station aan het water. Plus restaurant binnen is super tof weergegeven!
Huzar Delft

Terwijl je avondmaaltijd in je buik zit kun je heerlijk uitzakken in de heerlijke cafeetjes. Wil je juist rust en kletsen of muziek? Hier vindt je mijn 3 favoriete plekken na middernacht!

 1. Cafe Luna , cocktails! Mijn eerste date met Gerrit.
 2. Doerak, veel verschillende biertjes. Plus je kunt er spelletjes doen!
 3. Jazzcafe BeBob, muziek en heerlijke binnentuin.

Vroeger was het daarna hup naar de Speakers. Dat is alweer 11 jaar geleden! Dansjes doen in Delft… Tja, dat doe ik nu eens per jaar op een hockeytoernooi! Een dagje Delft met miss bijnini is nu ten einde gekomen! Voor slaapplek advies ben je hier niet aan het juiste adres. Ik slaap altijd thuis in mijn vertrouwde Delftsehuisje! Ben je in Delft geweest en ben je langs iets geweest vanuit mijn blog? Tip mij eventjes via Instagram.

Wil je nog meer dingen over Delft weten neem dan kijkje op mijn Pinterest.

Heel veel plezier in Delft.

Liefs,

Miss Bijnini

Delft op zondag