De terrassen van delft zijn open
Blogs Delft

De terrassen van delft zijn open

DeΒ terrassen van DelftΒ zijn openΒ en het leeft weer in de stad!Β Bijzonder om te zien hoe een stad tot leven komt wanneer de horeca deuren weer open gaan.Β De Delftenaren zijn in beweging en in verbinding met elkaar. Face to Face wordt er met elkaar gesproken waarin de mimiek zichtbaar is en de verbinding aanwezig is. FaceTime, WhatsApp of Teams het zijn maar digitale verbinding waar de energie tussen mens niet voelbaar is. Uiteindelijk heeft de mens de fysieke contactmomenten nodig om werkelijk aan te voelen hoe het met iemand gaat.

Herinneringen maken op een terras in Delft

Deze tijd heeft mij doen inzien dat horeca niet weg te denken is uit de maatschappij. Het zien van kletsende, consumerende en vrolijke Delftenaren op het terras geeft mij vreugde, hoop en energie. Vroeger dansten men uren en sprak men met elkaar zonder digitale tools! In de prachtige Netflix serie Bridgerton werd er gedanst, gesproken over politiek, romance en het moederschap. Het leven gaat om herinneringen met elkaar maken en ervaren. Beleef het moment in het nu inplaats van achter een scherm. Ik denk dat juist verschillende ervaringen opdoen met mensen die je lief hebt het leven maakt zoals het is. 

Welke mooie momenten herinner jij je?

Mijn schoonvader vertelde laatste dat mensen die elke dag hetzelfde doen, de maanden inkorten in hun hoofd. Dit doet het brein. Denk maar aan een vakantie vol met avontuur of een strandvakantie van 10 dagen! Welke kan je het beste herinneren? Ervaringen delen, spontaan een cappuccino drinken met een vriendin of heerlijk uiteten met een groep vrienden waarin je mooie gesprekken voert! Die momenten blijf je herinneren en het gevoel kun je voelen wanneer je hetzelfde gerecht als toentertijd proefde.Β 

De terrassen van delft zijn open
Terras in Delft

Overheerlijke appeltaart van Kobus Kuch

Iets wat ik me goed herinner is de eerste overheerlijke appeltaart van Kobus Kuch met mijn gezin toen de terrassen na de eerste lockdown weer open gingen! Mooie gesprekken op het terras onder het genot van mijn favoriete drankje en taartje is mijn ultieme genot. Delftenaren geniet van elkaar op het terras! Horeca jullie zijn nodig in de maatschappij!

Vijf favoriete koffie tentjes in Delft
Nienke Selbeck

Mijn favoriete terrassen in Delft

Hieronder een aantal van mijn favoriete terrassen in Delft, waar ik als eerste een heerlijke lunch at samen met Gerrit na een klusweekend. Bij Hanno Delft hebben ze de lekkerste stoombroodjes van Delft! Op donderdag dronk ik een heerlijke warme chocolademelk met Mingus bij Kobus Kuch! Immers heeft Kobu Kuch de lekkerste slagroom die er in de horeca is! Uiteraard als afsluiter van de week zat ik alleen in het zonnetje een heerlijke cappuccino te verorberen bij Cortado!

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *