Uit eten in Delft met bijnini
Blogs Delft

Uit eten in Delft met bijnini

Gerrit en ik zijn liefhebbers van uit eten gaan in Delft. In het centrum van Delft heb je veel restaurants. Ik woon mijn hele leven al in Delft en heb nog steeds niet alles uitgeprobeerd.
Wanneer ik uit eten ga moet ik het gevoel krijgen dat je er even uit bent. Omgevingsfactoren, muziek en de kwaliteit van het eten zijn daarmee enorm van invloed.

Samen met Gerrit heb ik een lijst samengesteld van onze favoriete restaurants in Delft. Het was wikken en wegen, omdat er zoveel lekkers is te vinden.

Uit eten in Delft

Nummer 1 Hanno Delft

Hanno Delft eten in Delft

Uit eten bij Hanno Delft is een beleving en een date avond waardig. Je waant je tussen verschillende culturen door het interieur en de decoratie. Het leuke hiervan is dat alles uit een ander land komt en niet besteld is. De eigenaren hebben dit in hun avontuurlijke reizen verzameld. De mama van de eigenares heeft alle kussentjes van de stoffen die mee zijn genomen uit verschillende landen gemaakt. Hoeveel liefde heeft deze zaak? De liefde straalt ervan af en dit proef je terug in het eten. Spannende en verassende gerechten.

Wil je nog niet weg? Dat kan! Je kunt heerlijk een cocktail aan de bar drinken met de liefde van je leven of je liefste vriendin. Ik weet zeker dat je met energie en inspiratie weggaat.

Nummer 2 Malee Delft

Tante Malee is in 1979 in Nederland gekomen en sinds 2005 bestaat Malee. Bij Malee heb je het gevoel bij een Thaise familie te eten. Je krijgt er wat de pot schaft, geen gedoe met kiezen. Uit eten in Delft is daar echt een feestje. Even geen Nederlands stampotje maar kokossmaken en koriander.
Wanneer je langs Malee loopt zit het vaak vol. Reserveren is dus wel even handig.
Leuk weetje over mij. Gerrit en ik zijn er geweest tijdens onze eerste date avond na de geboorte van Mingus. Werkelijk genieten.

Nummer 3 De Pelicaan

restaurant in Delft

Mijn zus had vroeger een vriend Arjen en die kookte altijd overheerlijk bij de Pelicaan. Wij gingen als familie vaak bij de Peli eten. Als je zin hebt om een knus eetcafe in te gaan dan is de Pelicaan een aanrader. Mijn favoriet is de Melanzane en mijn zus Hesther bestelt altijd de rosemarijn frietjes met mayonaise. Vergeet niet bij het voorgerecht een pelicatesse plank te nemen met zelfgemaakte brood. Bij het schrijven krijg ik er al trek in.
Als toetje neem ik daar standaard de tiramisu! Heb je er al zin in gekregen?

Ik had je gezegd uit eten gaan in Delft is echt een feestje.

Nummer 4 Lakila Aperitivo

papa zijn

Lakila Aperitivo Delft heeft een goeie borrelkaart en als je nog niet vol zit van de heerlijke kaas en vleeswaren dan kun je er dineren. Er staan geen gangbare gerechtjes op de kaart zoals satΓ© met friet! Heb je zin in een culinair uitstapje dan kun je daar zeker terecht. Neem ook je Instax camera mee, want je kunt kleurrijke foto’s maken voor de foodbloggers onder ons! De eigenaresse zat bij mij op de middelbare school in dezelfde klas. Een echte Delftse hoe tof is dat?Onze eerste ervaring was borrelen met Mingus in Januari! Daarna zijn we er nog gaan eten tijdens onze avondje samen.

Nummer 5 Stromboli

Ik ben geboren in Delft en sinds ik pizza kan eten bestaat Stromboli al voor mijn gevoel. Wil je een lekker pizza eten? Sta dan met je gezicht naar het stadhuis op de markt aan je rechterhand zie je restaurant Stromboli.
Door de vereeuwigde barman wordt je welkom geheten. Die werkt er al sinds ik geboren ben. De pizza’s hebben een dunne bodem en zijn lekker belegd. Je kunt even wegdromen en net doen alsof je in ItaliΓ« bent in een liefdevol familierestaurant.
Ga je met je rugbyteam uiteten voor een tof feest dan is dit ook super lekker!

Met mijn liefde voor uit eten in Delft heb ik je hopelijk geΓ―nspireerd om een avondje te vertoeven in Delft. Hierna komt er zeker nog een nieuwe blog met nieuwe eettentjes die ik heb uitgeprobeerd.

Liefs

Bijnini

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *