Blogs Persoonlijk

Helpt een vision board maken echt?

Vision board maken in Delft

Helpt een vision board maken echt? In eerste instantie ben ik iemand die met beide benen op deze aarde staat. Spiritualiteit zit wel in mijn netwerk. Mijn moeder is daar bijvoorbeeld in geΓ―nteresseerd. Daarnaast heeft mijn oudste zus ook interesse in meditatie en trekt af en toe een spiritueel kaartje.Β 

Door een coaching traject te volgen bij PUUR Bieslandcoaching in Delft kwam ik ook in aanraking met een workshop vision board maken. Creatief bezig zijn en dingen uitproberen vind ik leuk. Kortom ik nam deel aan de workshop vision board maken bij Marissa.Β 

Hoe maak je een vision board?

Bij de workshop zijn we met elkaar begonnen met een meditatie. In eerste instantie dacht ik dat meditatie hoog wollen sokken gehalte was. Door het eerdere coachingstraject heb ik ervaren dat je door meditatie je gevoelens van dat moment goed kan voelen. Je kunt ineens in huilen uitbarsten na een rustige en relaxt geleide meditatie. Of het brengt je in een heerlijke kalmte.Β  Het brengt je elke keer dichterbij je kern.Β 

Na de geleide meditatie van Marissa mochten we een kaartje trekken. Daar kun je natuurlijk verschillende over denken. Onzin, Kwakzalverij geef het een naam. Ik trok het onderstaande kaartje. Passend waar ik mee bezig was. Nieuwe baan maar dit ultiem spannend vinden om stappen hierin te ondernemen.Β  Inmiddels is dit uitgekomen!Β 

Β 

Benodigdheden vision board:

 • Schaar
 • A3 formaat of A2Β 
 • LijmΒ 
 • Inspirerende tijdschriften
 • potje thee
 • Huisgemaakte baksel!Β 
Het leuke van de workshop was dat er ook andere dames bij waren. In stilte gingen we aan de slag met het zoeken van plaatjes. Door de stilte raakte ik juist in gedachte wat ik wilde en had ik focus. Eventueel zou je het dus ook alleen kunnen doen. Iedereen verzamelde eerst een tijd plaatjes en daarna heb ik het eerst op mijn board gelegd. Elke keer stelde ik mezelf de vraag wil ik dit erop? Wat wil ik in de toekomst? Waar word ik blij van? Wat geeft mij energie?Β 

Β 

Toen iedereen zijn collage af had deelde wij de gedachte achter de plaatjes. Dit droeg echt bij aan het proces van het maken en het einde. Hierdoor sprak je uit waar je naartoe wilde werken en dat maakte de cirkel rond van de workshop. Het uitspreken van je dromen kan soms spannend zijn. Juist door het te delen heb ik gemerkt dat ook je netwerk met je gaat meedenken. Zoals bijvoorbeeld een ‘ eigen paard’ of verzorg paardje! Inmiddels ben ik steeds stapje dichterbij deze droom.Β 

Bij thuiskomst was ik trots en had het mij enorm veel energie opgeleverd. Hij hangt nog steeds boven in de slaapkamer. Iedere dag sta ik er mee op en ga ik ermee naar bed. Het gaat daardoor leven en hierdoor maak ik zelf fijnere keuzes voor mijn dagelijks leven.Β 

Kortom helpt het?

Helpt een vision bord maken echt? Het heeft mij enorm geholpen om onbewust en bewust acties in te zetten om dromen vanuit mijn visie voor elkaar te krijgen. Kortom ik heb de power om dingen te veranderen! Dus jij ook! Ter illustratie zal ik hieronder opsomming geven wat ik allemaal op mijn vision board had staan.Β 

 • Β Natuur
 • Paardrijden in IJsland augustusΒ 
 • Β Hard werken maar denk ook aan dat het niet elke dag 1000% hoeft.
 • Grenzen blijven aangeven
 • InterieurΒ 
 • GezinΒ 
 • Trots op mijn eigen lijf
 • Stap af en toe uit je comfort zoneΒ 
 • Draag lekker waar jezelf zin in hebtΒ 

Miss bijnini vision board

Nienke Selbeck

π™½πš’πšŽπš—πš”πšŽ (𝟹3) πš–πš˜πšŽπšπšŽπš› πšŸπšŠπš— π™Όπš’πš—πšπšžπšœ πš πš˜πš—πšŽπš—πš πš’πš— π™³πšŽπš•πšπš. π™³πšŽπš•πšπšπšœπšŽ πš•πš’πšπšŽπšœπšπš’πš•πšŽ πš‹πš•πš˜πšπšπšŽπš›. πš†πšŽπš›πš”πšŽπš—πš πš˜πš™ πšŽπšŽπš— πšπ™Ύπ™².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *